profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krīzes māktajā Grieķijā plānots būvēt 100 miljonus eiro dārgu F1 trasi

Artūrs Virbulis 09.11.2012 - 12:03 Krīzes māktajā Grieķijā plānots būvēt 100 miljonus eiro dārgu F1 trasi
Foto: AP

Neraugoties uz to, ka Grieķija pēdējos gados piedzīvojusi smagu ekonomisko krīzi, kuras sekas vēl turpinās, kāds autosporta entuziasts vēlas tieši šajā dienvidu zemē uzbūvēt pirmās formulas sacensībām atbilstošu sacīkšu trasi.

Trasi plānots radīt Kalandricas pilsētā un šīs idejas autors ir 20 km attālumā esošās Patras pilsētas bijušais mērs Evangelos Floratos. Sākotnējais plāns gan paredz, ka galvenais mērķis nebūs sacensties par F1 posma rīkošanu, bet gan tā kalpos kā testa trase F1 un citām autosporta disciplīnām.

Galvenais jautājums rodas saistībā ar šī projekta izmaksām un finansēšanu, jo Eiropas Savienība šobrīd rūpīgi kontrolē teju katru Grieķijas valdības izdoto eiro. F1 trases projekta vadītājs atzīst, ka nodokļu maksātajiem par šo projektu nav jāsatraucas: „Ar šo projektu paredzēts pelnīt, nevis sēdēt uz kakla Grieķijas iedzīvotājiem. Valdība trases darbību nesubsidēs, jo šis ir privāta rakstura projekts."


F1 trases projekts. Foto: Patras SA

Tomēr galīgi bez valsts atbalsta potenciālā F1 trase nespēs iztikt, jo Floratos cer uz valdības atbalstu, lai tā segtu daļu trases būvniecības izmaksu. Un tās nav mazas - jaunās trases būvniecība kopumā varētu izmaksāt aptuveni 100 miljonus eiro. Gaidot valdības lēmumu, bijušais mērs turpina lobēt savu projektu: „Mūsu prioritāte ir noslogot trasi 365 dienas gadā. Galvenos ienākumus mēs gūsim, trasi izīrējot testa braucieniem. Mūsu galvenās priekšrocības būs gan labie laika apstākļi, gan arī konkurētspējīgās cenas. Tāpat šis projekts veicinās arī tūrismu, jo netālu atrodas tādi objekti kā antīkā Olimpija un Delfi."

To, vai ar šiem argumentiem pietiks, lai piesaistītu gan valsts, gan privātos atbalstītājus, rādīs laiks. Entuziasma trūkumu Evangelosam Floratosam gan pārmest nevar, jo viņš atzīst, ka „šis projekts man ir tuvs sirdij, jo es šeit jau esmu kopš 1970tajiem gadiem. Varētu pat teikt, ka šeit ir runa par manu mūža darbu". Šī gada 15. novembrī Floratos varētu pietuvoties sava sapņa īstenošanai, jo tad Grieķijas valdība lems par to, vai piešķirt naudu trases būvniecībai vai nē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png