profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai kāds Spānijā beidzot apturēs Lēbu?

Mārtiņš Jankovskis 09.11.2012 - 07:12 Vai kāds Spānijā beidzot apturēs Lēbu?
Sebastjans Lēbs. Foto: Citroen World Rally Team

Tā diena ir klāt, kad pasaules labākie rallija braucēji stāsies uz startu, lai piedalītos sezonas pēdējā pasaules rallija čempionāta posmā, kas turpmākās trīs dienas notiks Spānijā. Lai arī iepriekš šis bija tikai asfalta rallijs, pēdējā laikā organizatori maršrutā ir iekļāvuši arī grants posmus, tāpēc visi piektdienas posmi tiks aizvadīti pa granti, bet atlikušajās divās dienās sportisti savu meistarību demonstrēs uz asfalta seguma.


Ots Tanaks kvalifikācijas braucienā. Foto: ewrc.cz

Jau septiņus gadus pēc kārtas šo ralliju uz pjedestāla augstākā pakāpiena pabeidzis Sebastjans Lēbs, kurš arī šogad šeit ir favorīts Nr.1. To francūzis arī apliecināja kvalifikācijas braucienā, uzrādot tajā ātrāko laiku. Tikai 0,1 sekundi deviņkārtējam pasaules čempionam zaudēja Jevgēņijs Novikovs, bet 0,3 sekundes atpalika Miko Hirvonens. Ceturtajā un piektajā pozīcijā ierindojās abi Ford braucēji.


Tjerī Noivils. Foto: ewrc.cz

Pēc kvalifikācijas sportisti devās uz 100 kilometrus attālo Barselonu, kur braucēji piedalījās atklāšanas ceremonijā, kā arī sev izvēlējās starta pozīcijas pirmajai dienai. Kā vēlāk noskaidrojās, tad daži vadošie braucēji rallija pirmajā dienā nolēma trasē doties vēlāk, kad trase vairs tik ļoti neslīdēs, bet citi, savukārt, nolēma braukt sākumā. Tas izskaidrojams ar to, ka piektdienas pēcpsudienā sola lietu, kas var ietekmēt rezultātus. Kā pirmais trasē dosies austrālietis Kriss Atkinsons.


Sportistu automašīnas uz Barselonu tika transportētas ar treilera palīdzību. Foto: Twitter

''Mans mērķis ir skaidrs - braukt un uzvarēt,'' pirms rallija starta teica Peters Solbergs, kurš kopvērtējumā no trešās vietas atpaliek par 13 punktiem. ''Ja rallija finišā palikšu trešais, tas būs tikai kā bonuss, tāpēc zelta medaļa posmā man nozīmēs daudz vairāk nekā bronza absolūtajā kopvērtējumā.''


Atklāšanas ceremonija. Foto: J.Irun

Pavisam kopā dalību šajā rallijā apstiprinājušas 74 ekipāžas, no kurām 17 brauks ar WRC. Kuplā skaitā šajā rallijā startēs Mini, kas uz starta izlikuši piecas Mini Cooper WRC automašīnas.

Kopā trīs dienās sportistiem būs jāveic 18 posmi, kas kopā sastādīs 405 kilometrus. Rallija pirmajā dienā, kas notiks pa granti, sportistiem būs jāveic seši posmi ar kopējo garumu 150 kilometri.


Starta saraksts pirmajai dienai. Foto: Twitter

Rallija pirmā posma starts 8:45 pēc Latvijas laika.

Kopvērtējums:
1. S.Lēbs 244
2. M.Hirvonens
198
3. M.Ostbergs 137
4. J.M.Latvala 133
5. P.Solbergs 124
6. J.Novikovs
87

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png