profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA aizkulišu cīņas par laika sistēmām

Mārtiņš Jankovskis 07.11.2012 - 07:32 FIA aizkulišu cīņas par laika sistēmām
Foto: wrc.com

Pasaules rallija čempionāts (WRC) vairs nav iedomājams bez tādas laika un sekošanas sistēmas, kāda tā ir šobrīd. Ir patīkami pasekot līdzi katrai ekipāžai un salīdzināt tās laikus ar citu braucēju laikiem kāda posma attiecīgā trases sektorā. Šobrīd šādu pakalpojumu sniedz Stage One Technology kompānija, taču, iespējams, nākamgad šīs rūpes uzņemsies cita kompānija.

Pēc tam, kad FIA rallija direktors Jarmo Mahonens nevarēja atklāt to, kurš, sākot jau no Montekarlo rallija, piedāvās laika un izsekošanas sistēmas pakalpojumus, vairāki rallija organizatori pauda savu neapmierinātību. Plānots, ka FIA savu lēmumu paziņos tuvākajā laikā, un šobrīd uz šo vietu pretendē divas kompānijas - Stage One Technology un spāņu firma SIT.


Šādi var sekot līdzi katram WRC ātrumposmam

''Biju ļoti vīlies, ka nesaņēmu atbildi par to, kurš uzstādīs laika iekārtas. Mūsu viss rallijs balstās uz šīm sistēmām. Rallijs sastāv no rezultātiem un no citas svarīgas informācijas, kas jāpasniedz pēc iespējas ātrāk. Mēs visi zinām, ka Stage One Technology atbilst augstākajam līmenim,'' saka Meksikas WRC posma organizators.

''Mēs zinām, ka varam paļauties uz Stage One Technology, jo viņi visus posmus un tiesnešus pazīst ļoti labi. Viss šobrīd ir ļoti labi, tāpēc uzskatu, ka Stage One Technology šobrīd ir vienīgais variants.''


No šīs vietas tiek pārraidīti ātrumposmu rezultāti. Foto: worldrallysport.com  

Jāatzīmē, ka Spānijas WRC posms Stage One Technology kompānijai būs jau 180. WRC posms, kuru šī kompānija apkalpos. Tikmēr ļoti nerunīgi ir SIT pārstāvji, kuri, iespējams, zina kaut ko vairāk nekā atklāj citiem. ''Mēs esam pārliecināti savās sistēmās, taču šobrīd vairs neko nevaram teikt,'' saka kāds SIT pārstāvis.

Tas, vai FIA amatpersonas ir gatavas pārtraukt sadarbību ar tik uzticamu partneri un izmēģināt laimi ar jauniem laika un izsekošanas sistēmas piegādātājiem, mēs uzzināsim jau pavisam drīz.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png