profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Raikonens: Lieciet mani mierā, es zinu, ko daru (VIDEO)

Artūrs Virbulis 05.11.2012 - 20:10 Raikonens: Lieciet mani mierā, es zinu, ko daru (VIDEO)
Kimi Raikonens. Foto: dlmedia.indiatimes.in

Pagājušajā nedēļas nogalē Abu Dabi risinājās 18. F1 sezonas posms, kurā uzvaru izcīnīja Kimi Raikonens. Tomēr somu pilots izcēlās ne vien ar savu pirmo uzvaru pēc atgriešanās, bet gan arī strupajām radiosarunām ar savu „Lotus" inženieri.

Raikonens svētdien aizvadīja lieliskas sacīkstes, pēdējā sacensību daļā spējot noturēt aiz sevis kopvērtējumā otrajā vietā esošo Fernando Alonso (Ferrari). Tā kā Raikonena vadība „Lotus" komandai bija kas īpašs, sacīkšu inženieris Marks Sleids savu pilotu īpaši bieži informēja par sacensību gaitu. Vienā no sarunām Sleids Raikonenu  informēja par to, cik tālu aiz viņa atrodas Alonso un ka turpinās ziņot par atstatumu, uz ko vēsais soms aizkaitināti atbildēja: „Vienkārši lieciet mani mierā, es zinu, kas man jādara."

Tālāk sekoja Sleida atgādinājums par to, ka jāuzsilda ir visas četras riepas, uz ko sekoja vēl viena zīmīga Raikonena frāze: „Jā, jā, jā, jā. Es to daru visu laiku, man tas nav jāatgādina katru sekundi." Šīs somu braucēja atbildes jau kļuvušais leģendāras, un pēc Abu Dabi sacensībām ir sarunu tēma numur viens pirmajā formulā.


Foto: i.imgur.com

Zīmīgs bija arī Kimi Raikonena pēc sacensību komentārs žurnālistiem: „Komanda man cenšas palīdzēt, tomēr tādēļ jau nav divreiz minūtē jāatkārto viens un tas pats. Es taču neesmu tik stulbs, lai neatcerētos to, ko tajā brīdī daru. Es prasu pēc palīdzības tad, kad man to vajag." Komandas vadītājs Ēriks Buljē pēc veiksmīgajām sacensībām smējās, ka „bija vēl vairāk komunikācijas. Tas, ko Jūs dzirdējāt, bija tikai draudzīgie komentāri. Tāds nu Kimi ir".

Tam, ka Raikonenam atkal ir prieks būt pirmajā formulā un ka viņš spēj ātri pabraukt, ir zināmi iemesli. Galvenais no tiem ir brīvība, ko „Lotus" komanda viņam sniedz. „Mēs viņu pārāk nenoslogojam un skatāmies, lai viņa plānotājā nebūtu pārāk daudz ierakstu. Tas viņam ir ļoti svarīgi," intervijā atklāj komandas vadītājs.

Šo brīvību Raikonens spēj novērtēt un intervijā caur humoru atklāj to, ka laiku līdz nākamajām sacensībām pavadīs ballējoties: „Man tagad ir gandrīz divas nedēļas brīva laika. Kamēr es kaut kā tieku līdz nākamajām sacīkstēm, tikmēr komanda ir laimīga. Es gan centīšos arī ik pa laikam iegriezties mājās."

To, ka 2007. gada F1 čempions māk labi atpūsties, zina arī pēdējo divu gadu čempions un kopvērtējuma līderis Sebastians Fetels. „Viņam gaidāmas labas svinības. To, kā jāsvin, vislabāk jāprasa viņam pašam," smejot atzīst vācu pilots. Zemāk piedāvājam noklausīties abas Kimi Raikonena frāzes, ar kurām viņš svētdienas pēcpusdienā izklaidēja visu F1 pasauli.

Komentāri
leonss123 05.11.2012 22:22
Pareizi, malacis ! :))
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png