profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels notur aiz sevis "Ferrari" un "Mclaren"

Go4speed 29.05.2011 - 16:44 Fetels notur aiz sevis "Ferrari" un "Mclaren"
Scanpix/AFP

Monako F1 Lielās balvas izcīņā kārtējo uzvaru šajā sezonā izcīna Sebastians Fetels ar „Red Bull", kas spēja noturēt aiz sevis neparasti ātros Fernando Alonso un Džensonu Batonu. Visu sacensību laiku šī trijotne nevienam citam pilotam neatstāja iespējas pacīnīties par goda pjedestālu.

Ceturtajā vietā Fetela komandas biedrs Marks Vēbets, kas tikai pirmspēdējā aplī spēja apsteigt „Sauber" braucēju Kamui Kobajaši. Sestajā vietā visu sacensību laiku ļoti aktīvais Luiss Hamiltons ar „Mclaren". „Force India" braucējam Adrianam Zutilam finišu izdevās sasniegt septītajā vietā, bet Nikam Haidfeldam ar „Renault" astotais rezultāts. Pēdējos punktus savā starpā sadalīja veterāns Rubenss Baričello („Williams") un uzvarētāja vārds brālis Sebastians Buemi ar „Toro Rosso" formulu.

Jau pirmie 15 apļi pierādīja, ka šogad Monako trasē būs iespējamas apdzīšanas. Aizraujošajās cīņās bija iesaistītas „Mercedes" formulas, kas gan šoreiz bija apdzenamo lomā. Abām pelēkajām mašīnām garām spēja pabraukt gan „Mclaren" gan „Ferrari".

Pirmie boksu apmeklējumi apliecināja, ka Džensona Batona otrā vieta kvalifikācijā nav nejaušība un „Red Bull" saminstināšanās dēļ spēja izvirzīties vadībā. Vietu pirmajā trijniekā izdevās saglabāt ātrākajam no „Ferrari" Fernando Alonso. Tālāk gan abiem Batona sekotājiem neizdevās turēties līdzi ātrumā, jo brits ar jaunajām riepām bija ļoti ātrs.

Otros boksu apmeklējumus ietekmēja drošības mašīnas parādīšanās trasē, kad lielisku cīņassparu parādīja Felipe Masa un Luiss Hamiltons, kas noslēdzās ar Masas izstāšanos, jo brazīlietis nespēja savaldīt formulu izejā no tuneļa. Līderu cīņā pirms drošības mašīnas pitstopā pabija Batons, kā arī Alonso spēja no boksiem izspraukties nezaudējot pozīciju. Fetels savu iespēju neizmantoja un bija spiests turpināt braukt ar vecajām riepām, tomēr tas netraucēja vācietim noturēties vadībā.

Batons, atgriežoties  no trešā boksu apmeklējuma, joprojām apliecina, ka ir ātrākais pilots sacīkstēs un strauji tuvojās gan Alonso, gan līderim Fetelam. Ilgu laiku šī trijotne turpināja riņķot pa trasi nemainīgā secībā.

Astoņus apļus līdz beigām notika masveida sadursme, pēc kuras trasē izkāra sarkanos karogus. Pēc ietriekšanās sienā uz slimnīcu ārsti nogādāja „Renault" pilotu Vitāliju Petrovu, kas uz brīdi pat zaudējis samaņu.

Atkārtotais starts noritēja bez starpgadījumiem un piloti cīņā sadalīja Monako lielās balvas godalgas.

 




Vieta Pilots Komanda Laiks
1 Sebastians Fetels Red Bull Uzvarētājs
2 Fernando Alonso Ferrari +1.1
3 Džensons Batons Mclaren +2.3
4 Marks Vēbers Red Bull +23.1
5 Kamui Kobajaši Sauber +26.9
6 Luiss Hamiltons Mclaren +27.2
7 Adrians Zutils Force India +1 aplis
8 Niks Heidfelds Renault +1 aplis
9 Rubenss Baričello Williams +1 aplis
10 Sebastians Buemi Toro Rosso +1 aplis
11 Niko Rosbergs Mercedes +2 apļi
12 Pols di Resta Force India +2 apļi
13 Jarno Trulli Lotus +2 apļi
14 Heiki Kovalainens Lotus +2 apļi
15 Džeroms d'Ambrosio Virgin +3 apļi
16 Vitantonio Liuci HRT +3 apļi
17 Narains Kartekijans HRT +4 apļi
18 Pastors Maldonado Williams +5 apļi
  Vitālijs Petrovs Renault +11 apļi
  Haime Alguersuāri Toro Rosso +12 apļi
  Felipe Massa Ferrari +46 apļi
  Mihaels Šumahers Mercedes +46 apļi
  Timo Gloks Virgin +48 apļi
  Serhio Perezs Sauber  
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png