profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Abu Dabi F1 uzvar Raikonens, Rosbergam iespaidīga avārija (VIDEO)

Go4speed 04.11.2012 - 17:16 Abu Dabi F1 uzvar Raikonens, Rosbergam iespaidīga avārija (VIDEO)
Foto: Scanpix/Laprese

Par Abu Dabi F1 lielās balvas izcīņas uzvarētāju kļuvis Kimi Raikonens („Lotus”), kas pēc visas nedēļas nogales līdera Luisa Hamiltona izstāšanās veica stabilas sacīkstes un izturēja pēdējo apļu spiedienu no Fernando Alonso („Ferrari”)puses, kurš finišēja otrajā vietā.

Raikonenam uzvara Jas Marinas trasē ir pirmā šajā sezonā un arī „Lotus” komandā. Līdz ar to soms vēl vairāk nostiprinās trešajā vietā sezonas kopvērtējumā.

Tikmēr cīņā par čempiona titulu Fetela pārsvars saruka līdz desmit punktiem, jo viņam izdevās finišēt trešajā vietā, kaut arī bija spiests startēt no boksiem formulas defekta dēļ, kas izcēlās kvalifikācijas laikā. Vācietim palīdzēja arī sacensību notikumi, jo sacensību laikā divas reizes trasē devās drošības mašīna, kas Fetelam ļāva nokļūt tiešā līderu tuvumā pat bez īpašas cīņas.

Pirmo reizi drošības mašīna trasē devās pēc satriecošas sadursmes starp Niko Rosbergu un Narainu Kartikejanu, kurš kādā līkumā kļuva tik lēns, ka vācietis pēc sadursmes no aizmugures pat pārlidoja pāri indieša formulai. Otrs drošības mašīnas iznāciens notika pēc vairāku pilotu sadursmes, kad trasē uz asfalta palika liela daļa no Marka Vēbera („Red Bull”) aizmugurējā antispārna.

Vietu tūlīt aiz goda pjedestāla izcīnīja Džensons Batons („Mclaren”), kurš pēdējos apļos kļuva lēnāks un nespēja aiz sevis noturēt ātro Fetelu. Tikmēr kvalifikācijas pārsteigums Pastors Maldonado („Williams”) finišu sasniedza piektajā vietā. Sestajā vietā Kamui Kobajaši („Sauber”), kam, tiešo otrādi, kvalifikācijā neveicās. Tūlīt pēc japāņa finišā Felipe Masa („Ferrari”), kurš cīņas karstumā ar Vēberu paspēja pat trasē sagriezties un spēcīgi kūpinot riepas sacelt pamatīgas dūmu vērpetes.

Pirmo desmitnieku noslēdz Bruno Senna („Williams”), Pols di Resta („Force India”) un Daniels Rikiardo („Toro Rosso”).

Nākamais, priekšpēdējais, posms šajā sezonā notiks Amerikas Savienotajās valstīs, Teksasā, Ostinas trasē, bet noslēdzošais posms gaidāms Brazīlijā, kad noskaidrosies šīs sezonas čempions.

Abu Dabi posma rezultāti:

Pilots Komanda Laiks Punkti
Kimi Raikonens
Lotus-Renault 1:45:58.667  
25
Fernando Alonso
Ferrari +0.8
18
Sebastians Fetels
Red Bull Racing-Renault   
+4.1
15
Džensons Batons McLaren-Mercedes +7.7
12
Pastors Maldonado   
Williams-Renault +13.0
10
Kamui Kobajaši Sauber-Ferrari +20.0
8
Felipe Massa Ferrari +22.8
6
Bruno Senna Williams-Renault +23.5
4
Pauls di Resta Force India-Mercedes +24.1
2
Daniels Rikiardo STR-Ferrari +27.4
1

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png