profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Medību dēļ Kipras IRC rallija organizatori spiesti mainīt maršrutu

Mārtiņš Jankovskis 02.11.2012 - 07:37 Medību dēļ Kipras IRC rallija organizatori spiesti mainīt maršrutu
Foto: ircseries.com

Piektdienas vakarā tiks dots starts sezonas pēdējam Intercontinental Rally Challenge IRC posmam, kas arī būs pēdējais IRC pastāvēšanas vēsturē, jo nākamgad IRC čempionāta vairs nebūs. Arī šajā čempionātā jau pirms pēdējā posma ir noskaidrots čempions - par tādu otro gadu pēc kārtas kļuvis norvēģis Andreass Mikelsens.

Šis rallijs noteikti paliks atmiņā ne tikai ar to, ka tas ir pēdējais IRC posms, bet arī ar savām problēmām. Izrādās, ka šis posms esot bijis tuvu tam, lai to atceltu, jo organizatoriem esot bijušas nopietnas finansiālās problēmas. Taču tiek ziņots, ka, pateicoties Kataras sportistam Naseram Al-Atijam, Kipras IRC posms notiks kā plānots. Kā ziņo Cyprus Automobile Association, tad palīdzīgu roku šī rallija organizatoriem sniedzis jau pieminētais Al-Atija, kurš organizatoriem samaksāja 50 000 eiro.


Nasers Al-Atija pagājušā gada Kipras rallijā. Foto: ewrc.cz

Te gan jāpiebilst, ka sportists nemaksāja tikai tāpēc, lai glābtu IRC posmu, bet gan lai turpinātu cīņu par Tuvo Austrumu čempiontitulu. Jāpiezīmē, ka šī rallija ietvaros paralēli norisināsies arī priekšpēdējais Tuvo Austrumu čempionāta (MERC) posms, tāpēc, ja šis Kipras posms tiktu atcelts, tad Al-Atijam pēdējā MERC posmā, kas notiks Dubajā, būtu grūti atgūt deviņus punktus.

Taču lielu jautrību daudziem sagādāja kāds cits fakts. Izrādās, ka Kiprā aktīvi sākusies medību sezona, tādējādi organizatori pēdējā brīdī bija spiesti vietām apmainīt sestdienas ātrumposmus ar svētdienas, jo daži posmi ir reģistrēti medību zonā. Lai neapdraudētu dalībnieku, skatītāju un pašu mednieku dzīvības, tika nolemts, ka sestdienas posmi tiks veikti svētdien.


Foto: ewrc.cz

Pavisam kopā nepilnās trīs dienās sportistiem būs jāveic 13 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 237 kilometrus. Startam dalību apstiprinājušas 38 ekipāžas, kuru vidū ir arī ar Latvijas licenci startējušais Vasīlijs Grjazins.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png