profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pārdod metāllūžņus, lai brauktu ar WRC mašīnu

Mārtiņš Jankovskis 01.11.2012 - 18:40 Pārdod metāllūžņus, lai brauktu ar WRC mašīnu
Jarko Nikara. Foto: Facebook

Katra nopietna un mērķtiecīga rallija braucēja mērķis ir kādu dienu ar WRC automašīnu iziet uz starta pasaules rallija čempionātā. Protams, pasaules rallija čempionātā ar WRC automašīnu var braukt jebkurš, kuram ir ļoti daudz naudas, taču daudzi braucēji ir pierādījuši, ka WRC var braukt arī pateicoties savam talantam.

Jau pavisam drīz startēs pasaules rallija čempionāta pēdējais posms, kas notiks Spānijā. Šajā rallijā uz starta ar Mini John Cooper Works WRC automašīnu izies viens no talantīgākajiem Somijas jaunās paaudzes rallija braucējiem - Jarko Nikara, kurš līdz šim startējis 12 WRC posmos (šī būs sportista debija ar WRC automašīnu). Jā, tas ir tas pats sportists, pie kura septembra beigās uz testiem Somijā devās Ralfs Sirmacis un Māris Kulšs.  


Nikara Somijas WRC posmā. Foto: ewrc.cz

Taču ceļš līdz tam, kā Nikara nokļuva pie iespējas braukt ar WRC, bija ilgs un diezgan sarežģīts. Sportists vairāk kā mēnesi diendienā gan meklēja, gan arī pats strādāja, lai realizētu savu sapni - startēt ar WRC automašīnu.

''Tas nebija viegli,'' saka 26 gadus vecais sportists. ''Vairāk kā mēnesi strādāju pie tā, lai atrastu nepieciešamo budžetu. Mani sponsori, kuri man palīdzēja, ir ļoti labi, taču ar to pilnībā nepietika, lai segtu visas izmaksas. Šī iemesla dēļ piedāvāju iespēju katram gribētājam par 100 eiro iegādāties reklāmas vietu uz manas mašīnas, uz kuras Spānijas rallija laikā izvietošu attiecīgo cilvēku vārdus. Taču arī ar to vēl nebija pietiekami, lai savāktu nepieciešamo budžetu, tāpēc savā ciemā devos pie cilvēkiem, vācu metāllūžņus, ko pēc tam pārdevu.''


Nikara Čehijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Šajā sezonā somu braucējs startējis gan dažos Lielbritānijas rallija čempionāta posmos, gan IRC, gan arī savā nacionālajā čempionātā. Tāpat sportists piedalījās Somijas WRC posmā, kur Nikara absolūtajā kopvērtējumā uzrādīja augsto 13. vietu (viņš bija pārliecinoši ātrākais savā klasē).

''Protams, šī man ir lieliska iespēja un lielisks izaicinājums. Savas karjeras labā man jāsper nākamais solis un jāpierāda mans talants piemērotā mašīnā. Spānijas rallijā esmu braucis tikai 2009. gadā, tāpēc nezinu šī rallija grants posmus (Spānijas rallijā vienu dienu pilotiem būs jābrauc pa granti). Taču grants ir tas segums, uz kura jūtos vislabāk. Taču man patīk arī asfalts,"  nobeidz Nikara, kura labākais rezultāts pasaules rallija čempionātā ir 11. vieta 2009. gada Sardīnijas posmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png