profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels sīvā cīņā izcīna uzvaru Spānijā

Go4speed 22.05.2011 - 16:40 Fetels sīvā cīņā izcīna uzvaru Spānijā
Scanpix/AP

Aizraujošā cīņā noslēgusies Formula 1 Spānijas lielās balvas izcīņa, kur jau kārtējo uzvaru izcīnīja pārliecinošais kopvērtējuma līderis Sebastians Fetels. Intriga par uzvaru saglabājās līdz pat pēdējam aplim, kad, izmantojot arī  īpašās apdzīšanas atvieglošanas iespējas, „Mclaren" braucējs Luiss Hamiltons nespēja nokļūt priekšā „Red Bull" formulai.

 Cīņa par pirmo vietu saasinājās 20 apļus līdz finišam, jo Vetelam pazūd KERS, ko nekavējoties komanda pasaka arī  Hamiltonam, kas vairs tikai nepilnas divas sekundes aiz „Red Bull" formulas. Fetels pirmais devās noslēdzošajā boksu apmeklējumā, tomēr vietu sadalījumā nekas nemainījās.

Desmit apļus līdz beigām Hamiltons pirmo reizi cīņā par pirmo vietu drīkstēja nolaist antispārnu, kas gan vēlamo rezultātu un Fetels savu pozīciju spēja saglabāt.

Zemāko goda pjedestāla pakāpienu aizņēma Hamiltona komandas biedrs Džensons Batons, kas izmantoja atšķirīgu stratēģiju un spēja ceturtajā vietā atstāt no pirmās starta vietas startējošo „Red Bull" braucēju Marku Vēberu.

Piektajā vietā mājnieks Fernando Alonso ar „Ferrari", kas ilgi saglabāja iespēju finišēt arī uz goda pjedestāla. Sezonas labāko sasniegumu uzstādīja veterāns Mihaels Šūmahers ar „Mercedes", kam izdevās apsteigt savu komandas biedru Niko Rosbergu.

Īstu varoņdarbu paveica „Renault" braucējs Niks Haidfelds, kas finišu sasniedza astotais, kaut arī bija spiests startēt no pēdējās vietas. Pirmo desmitnieku noslēdza „Sauber" braucēji Serhio Peress un Kamui Kobajaši.

Jāpiebilst, ka fantastisks starts izdevās „Ferrari" pilotam Fernando Alonso, kas startējot ceturtais jau pirmajā līkumā iebrauca līderpozīcijā. Neveiksmīgs starts „Mclaren" pilotiem, kā arī KERS nepilnības ietekmēja „Red Bull" braucējus. Arī Mihaels Šūmahers ar savu „Mercedes" formulu izmantoja savu pieredzi un no desmitās starta vietas uzreiz pacēlās uz sesto.

Arī pēc pirmā pitstopa apmeklējuma joprojām Alonso spēja noturēties vadībā, kaut arī Sebastians Fetels  riepas nomainīja vienu apli agrāk. Šo priekšrocību vācietis nespēja izmantot, jo trasē atgriezās aiz virākām formulām, kas cīnījās par vietām pirmajā desmitniekā. Tūlīt cieši aiz viņa gan Luiss Hamiltons gan Marks Vēbers

Fetels ļoti ātri dodas otrajā boksu apmeklējumā un izmantoja savu iespēju, lai pārņemtu vadību Spānijas lielās balvas izcīņā. Uz vācieša manevru reaģēja Alonso un Vēbers, tomēr citādāk rīkojās Hamiltons, kas, riņķojot vairākus apļus ar nobrauktām riepām, spēja uz boksu apmeklējuma rēķina apsteigt Alonso un nostāties otrajā pozīcijā.

Trešais boksu apmeklējums visu atstāj savās vietās, kaut arī cīņā par trešo pjedestāla pakāpienu boksu celiņā Alonso un Vēbers nostājās gandrīz blakus.

Sacensību vidū apgriezienus uzņem Džensons Batons, kas ar mīkstajām riepām bez grūtībām tiek garām gan Vēberam gan Alonso, kas arī ļāva kāpt uz goda pjedestāla.

Ņemot vērā sacensību rezultātus, Fetels vēl vairāk attālinās no pārējiem kopvērtējumā.

Rezultātu tabula:





Vieta Pilots Komanda Laiks
1 Sebastians Fetels Red Bull 1:39:03.301
2 Luiss Hamiltons Mclaren +0.630
3 Džensons Batons Mclaren +35.697
4 Marks Vēbers Red Bull +47.966
5 Fernando Alonso Ferrari 1 aplis
6 Mihaels Šūmahers Mercedes 1 aplis
7 Niko Rosbergs Mercedes 1 aplis
8 Niks Haidefelds Renault 1 aplis
9 Serhio Perezs Sauber 1 aplis
10 Kamui Kobajaši Sauber 1 aplis
11 Vitālijs Petrovs Renault 1 aplis
12 Pols di Resta Force India 1 aplis
13 Adrians Zutils Force India 1 aplis
14 Sebastians Buemi Toro Rosso 1 aplis
15 Pastors Maldonado Williams 1 aplis
16 Haime Algersuari Toro Rosso 2 apļi
17 Rubens Baričello Williams 2 apļi
18 Jarno Trulli Lotus 2 apļi
19 Timo Gloks Virgin 3 apļi
20 Džeroms D'Ambrosio Virgin 3 apļi
21 Narains Kartikejans HRT 4 apļi
  Felipe Massa Ferrari  
  Heiki Kovalainens Lotus  
  Vitantonio Liuci HRT  
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png