profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēsais soms Raikonens F1 paliek uz vēl vienu gadu

Artūrs Virbulis 30.10.2012 - 14:07 Vēsais soms Raikonens F1 paliek uz vēl vienu gadu
Foto: AP

2007. gada F1 čempions Kimi Raikonens pagarinājis līgumu ar „Lotus" vienību, līdz ar to vēso somu arī nākamgad redzēsim pirmajā formulā. Pēc veiksmīgās sezonas, kurā viņš šobrīd atrodas trešajā pozīcijā, Raikonens ir gatavs nākamgad cīnīties par čempiona titulu.

2012. gada sezonu „Lotus" komanda un it īpaši pats somu pilots var tik tiešām saukt par izdevušos, jo Raikonens 17 sacīkstēs 16 reizes iebraucis punktos, kā arī sešas reizes kāpis uz goda pjedestāla. Tādējādi viņš kopvērtējumā trīs posmus pirms beigām ierindojas trešajā vietā, un viņam priekšā atrodas vien pēdējo divu gadu čempions Sebastians Fetels (Red Bull) un divkārtējais čempions Fernando Alonso (Ferrari).

„Es uzskatu, ka mana atgriešanās F1 līdz šim ir gājusi ļoti labi un ka komanda visu gadu ir darījusi lielisku darbu. Godīgi sakot, es nebiju rēķinājies, ka jau šogad varēšu cīnīties par čempiona titulu, ņemot vērā to, kur komanda atradās 2011. gadā. Tādējādi bija lieliski tik bieži kāpt uz pjedestāla un regulāri iebraukt punktos," tā gandrīz aizvadīto sezonu rezumē Kimi Raikonens.


Raikonens uz pjedestāla ar Alonso un Šūmaheru. Foto: AP

Par to, ka somu čempions ir bez problēmām atgriezies pirmajā formulā, noteikti jāpateicas „Lotus" komandai. „Es komandā jūtos ļoti labi un mums attiecībā uz autosportu ir vienāda filozofija. Turpināt darboties „Lotus" komandā man bija svarīgs lēmums, un es jau tagad priecājos uz nākamo gadu, kad varēsim spert nākamo soli," gatavību nākamgad cīnīties par čempiona titulu demonstrē Raikonens.

Vēsais soms jeb „Iceman" zināms kā liels uzdzīves mīļotājs un bieži vien ir paudis savu nepatiku pret obligātiem PR pasākumiem, tādēļ „Lotus" viņam dod zināmas brīvības. Piemēram, dalībnieku parkā klīst baumas, ka Raikonenam tehnisko brīfingu garlaicīgajos momentos mēdz smēķēt cigaretes vai lietot alkoholu. Neraugoties uz to, vai tā ir vai nav taisnība, „Lotus" visu dara pareizi - tas atspoguļojas gan Raikonena panākumos, gan arī labajā noskaņojumā.

Jāatzīmē, ka somam līdzās nākamgad atkal brauks Romāns Grošāns, kurš gan šosezon vairāku incidentu dēļ nokļuvis kritiķu krustugunīs. Tomēr ar ātrumu francūzim viss ir kārtībā - šī gada 17 kvalifikācijās Grošāns savu pieredzējušo komandas biedru ir pārspējis deviņas reizes. Grošāns kopvērtējumā šobrīd atrodas astotajā pozīcijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png