profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais F1 pilots un BBC komentētājs vēlas no autosporta aiziet ar godu

Mārtiņš Jankovskis 27.10.2012 - 09:03 Bijušais F1 pilots un BBC komentētājs vēlas no autosporta aiziet ar godu
Deivids Kulthards un Sebastjans Lēbs. Foto: Mark Thompson/Getty Images Europe

Lēnām noslēgumam tuvojas 2012. gada autosporta sezona. Kā ik katru gadu, arī šīs sezonas noslēgumā pasaules labākie sportisti piedalīsies Čempionu sacīkstēs, kas ir lielisks sezonas noslēgums gan skatītājiem, gan arī pašiem dalībniekiem.

Nesen jau portāls ziņoja, ka šī gada Čempionu sacīkstēs, kas notiks Taizemē, Bangkokā, Vācijas izlasi pārstāvēs pēdējo piecu gadu Nāciju kausa ieguvēji Mihaels Šūmahers un Sebastjans Fetels. Tāpat pirms kāda laika sacīkstēm dalību apstiprināja tādi sportisti kā šī gada IndyCar čempions Raiens Hanters-Rejs, V8 Supercar braucējs Džeimijs Vinkaps un pieckārtējais 500cc klases čempions, motobraucējs Miks Dūens.


Kā pēdējais jāvārdu Čempionu sacīkstēm teicis bijušais F1 un DTM braucējs, BBC komentētājs Deivids Kulthards, kurš nesen paziņoja, ka pēc šīs sezonas pamet aktīvās autosportista gaitas. Līdz ar to šīs sacensības sportistam ir lielisks veids, kā no autosporta aiziet ar augsti paceltu galvu.


Deivids Kulthards. Foto:
thecheckeredflag.co.uk

''Šīs būs manas astotās Čempionu sacīkstes, tāpēc ir liels gods tajās piedalīties,'' saka Deivids Kulthards, kuram līdz šim augstākais sasniegums šajās sacīkstēs ir otrā vieta 2008. gadā (toreiz uzvarēja Sebastjans Lēbs). ''Šīs sacensības vienmēr ir ļoti aizraujošas. Kad 2008. gadā paziņoju, ka pametu F1, Čempionu sacīkstēs paliku otrais. Tagad paziņoju, ka pametu autosportu pavisam, tāpēc, iespējams, šoreiz Bangkokā varētu pabeigt šo darbu (izcīnīt uzvaru) līdz galam,'' nobeidz 13 F1 posmu uzvarētājs Kulthards.

''Kulthards ir lielisks šo sacensību atbalstītājs, tāpēc esam priecīgi, ka viņš nolēmis arī šogad piedalīties šajās sacīkstēs. Esam pagodināti, ka faniem varēsim piedāvāt iespēju vēlreiz redzēt savstarpēju cīņu starp Kulthardu un Šūmaheru,'' saka viens no šī pasākuma vadītājiem. 

Čempionu sacīkstes notiks
15. - 16. decembrī.

2012. gada Čempionu sacīkstes dalībnieki:
1. Sebastian Vettel F1
2. Michael Schumacher  F1
3. Ryan Hunter - Reay IndyCar
4. Jamie Whincup V8 Supercar 
5. Mick Doohan Motorcycle legend
6. David Coulthard F1, DTM
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png