profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Talsu rallija dalībnieks kļūst par VW rūpnīcas komandas pilotu

Mārtiņš Jankovskis 24.10.2012 - 11:12 Talsu rallija dalībnieks kļūst par VW rūpnīcas komandas pilotu
Andreass Mikelsens (pa kreisi). Foto: Facebook

Pagājušajā gadā VW rallija komanda paziņoja, ka viens no komandas pilotiem noteikti būs Sebastjans Ožjē, ar kuru arī tika noslēgts ilgtermiņa līgums. Uz otrā pilota vietu tobrīd pretendēja divi jauni un perspektīvi braucēji - Kevis Abrings un Talsu rallijā redzētais Andreass Mikelsens.

Taču vasaras vidū parādījās runas, ka līdzās Ožjē 2013. gadā varētu braukt soms Jari Mati Latvala, līdz nesen VW nāca klajā ar paziņojumu, ka Latvala pavisam noteikti nākamajā sezonā kļūs par Ožjē komandas biedru. Taču Sardīnijas WRC posma laikā noskaidrojās, ka VW nākamajā sezonā gandrīz visos posmos startēs ar trīs automašīnām. Kā ziņo rallye-magazin.de, tad par trešo VW rūpnīcas komandas pilotu kļuvis 23 gadus vecais Mikelsens.


Andreass Mikelsens Talsu rallijā. Foto: Go4speed.lv

''Ilgu laiku esam uz to gājuši, tāpēc ar katru brīdi uztraukums ir lielāks. Vēl ir atlikuši trīs mēneši, taču vēl ir ļoti daudz darāmā. Līdz 1. novembrim mums FIA jāiesniedz visi dokumenti un tad jāveic pēdējie sagatavošanās darbi,'' saka VW komandas vadītājs Josts Kapito.

Minētais vācu portāls ziņo, ka Montekarlo un Zviedrijas WRC posmos VW startēs ar divām mašīnām, bet, sākot ar trešo posmu, kas notiks Portugālē, uz starta stāsies trešā VW rallija komandas automašīna, ar kuru brauks 2011. un 2012. gada IRC čempions Andreass Mikelsens, kurš 2010. gadā piedalījās Talsu rallijā (norvēģis bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ).


Andreass Mikelsens Sardīnijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Runājot par Ožjē un Latvalu, Kapito atzīst, ka sezonas sākumā neviens no šiem pilotiem nebūs pirmais vai otrais. ''Ir patīkami, kad tavā komandā brauks vieni no labākajiem pasaules pilotiem, jo tas komandai ir liels izaicinājums. Katrs no viņiem gribēs uzvarēt un kļūt par pasaules čempionu, taču vismaz sākumā mūsu komandā nebūs izteikta pirmā vai otrā numura,'' nobeidz Kapito. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png