profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Chevrolet izcīna WTCC ražotāja kausu, Honda debitē ar labu sniegumu

Artūrs Virbulis 23.10.2012 - 12:00 Chevrolet izcīna WTCC ražotāja kausu, Honda debitē ar labu sniegumu
Foto: WTCC media

Aizvadītajā nedēļas nogalē Japānā, Suzukas trasē, risinājās WTCC salona automobiļu pasaules čempionāta desmitais posms, kas izcēlās ar vairākām interesantiem notikumiem. Veiksmīga debija seriālā izdevās Honda rūpnīcas komandai - Tjāgo Monteiro, pilotējot jauno Honda Civic, abos braucienos finišēja pirmajā desmitniekā un tādējādi japāņu ražotājam izcīnīja pirmos punktus.

Pirmajā braucienā portugālis Monteiro finišēja devītajā pozīcijā, savukārt otro braucienu viņš noslēdza kā desmitais. „Es esmu ļoti apmierināts ar mūsu progresu mūsu pirmajā sacensību nedēļas nogalē. Nebija viegli, jo mums trūka izejas datu. Es varbūt biju nedaudz ātrāks nekā man priekšā braucošie, tomēr es nevēlējos riskēt, jo gāja runa par pirmajiem Honda punktiem. Abi Top 10 rezultāti ir fantastiski priekš Honda un JAS (red.piez. komandas). Tomēr tas ir tikai sākums, jo auto ir ļoti liels potenciāls," pozitīvi aizvadītās sacīkstes komentē Tjāgo Monteiro.


Tjāgo Monteiro. Foto: honda.com

Pirmā brauciena scenārijs bija līdzvērtīgs šīs sezonas gaitai - pirmajās trīs vietās ierindojās Chevrolet komandas piloti un kopvērtējuma līderi Alans Meņū, Ivans Millers un Roberts Hafs. Jāatzīmē, ka arī pēc šī posma kopvērtējumā nekas nav mainījies un pašā galvgalī ar vienādu punktu skaitu atrodas ar Chevrolet Cruze braucošie Millers un Hafs. Šosezon vēl atlikuši vien divi posmi, tādējādi katrs brauciens cīņā par titulu būs izšķirošs.

Otrajā braucienā pārsteidzošu uzvaru izcīnīja ar BMW 320 braucošais itālis Stefano D'aste, kuram šī bija jau otrā uzvara šosezon. Startējot no pirmās pozīcijas, D'aste vadību nevienā brīdī no rokām neizlaida, līdz ar to viņam pelnīta uzvara. Otrajā vietā palika spānis Pepe Oriola (Seat Leon), bet trešajā pozīcijā vecmeistars Gabriele Tarkvīnī (Seat Leon), kurš nākamgad startēs Honda komandas sastāvā.


Stefano D'aste visiem pa priekšu. Foto: WTCC media

Jāatzīmē, ka jau pēc pirmā brauciena, kad Chevrolet piloti ierindojās pirmajās trīs vietās, Chevrolet komanda izcīnīja savu trešo WTCC ražotāja kausu. Sezona tiks noslēgta arī ar braucēja čempiona titulu, jo reālas iespējas uzvarēt palikušas vien iepriekš minētajiem trīs Chevrolet pilotiem.

1. brauciena rezultāti:
1.Alans Meņū, Chevrolet Cruze 1.6T, 26 apļi
2. Ivans Millers, Chevrolet Cruze 1.6T, +0,8 sekundes
3. Roberts Hafs, Chevrolet Cruze 1.6T, +1,4 sekundes
4. Gabriele Tarkvīnī, Seat Leon WTCC, +13,8 sekundes
5. Alekss Makdovals, Chevrolet Cruze 1.6T, +14,2 sekundes

2. brauciena rezultāti:
1. Stefano D'aste, BMW 320 TC, 26 apļi
2. Pepe Oriola, Seat Leon WTCC, +2,5 sekundes
3. Gabriele Tarkvīnī, Seat Leon WTCC, +2,8 sekundes
4. Roberts Hafs, Chevrolet Cruze 1.6T, +3,7 sekundes
5. Alans Meņū, Chevrolet Cruze 1.6T, +4,2 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png