profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai BMW svētdien izdosies sensācija?

Artūrs Virbulis 19.10.2012 - 11:41 Vai BMW svētdien izdosies sensācija?
Bruno Špenglers. Foto: BMW

Šajā nedēļas nogalē Hokenheimā, Vācijā, risināsies Vācijas DTM autošosejas seriāla noslēdzošais posms, kurā par čempiona titulu cīnīsies veseli trīs piloti - sezonas līderis Gerijs Pafets (Mercedes), labākais debitanta BMW pilots Bruno Špenglers un Pafeta komandas biedrs Džeimijs Grīns.

Ja pēc pirmās sezonas puses izskatījās, ka savu otro DTM čempiona titulu pārliecinoši un priekšlaicīgi iegūs Pafets, tad pēdējo četru posmu rezultāti ir sadeldējuši viņa pārsvaru pār konkurentiem. Tikai trīs punktus aiz viņa atrodas divkārtējais vicečempions Špenglers, kurš pirms šīs sezonas pieņēma izaicinājumu un no Mercedes pārgāja uz jaunpienācēju BMW. Kā trešais kopvērtējumā šobrīd atrodas Grīns, tomēr viņš intervijās atzinis, ka uz titula cīņu nekoncentrējas, bet drīzāk taisās palīdzēt Pafetam un Mercedes izcīnīt čempiona titulu.


Ierasts skats sezonas pirmajā pusē - Gerijs Pafets visiem pa priekšu. Foto: Mercedes

Vislielākās iespējas izcīnīt titulu, protams, ir Pafetam, jo viņam pietiek finišēt pirms Špenglera, lai pēc 2005. gada nodrošinātu sev otro DTM čempiona titulu. Tomēr, ņemot vērā pēdējo sacīkšu negatīvo Mercedes sniegumu, reālas iespējas savā debijas sezonā izcīnīt titulu ir arī BMW. Ja Špenglers ierindojas pirmajā trijniekā un Pafets ir aiz viņa, tad kopvērtējumā pirmais būs Špenglers. Ja BMW pilots finišē zemāk, tad viņam jācer, ka starp viņu un Pafetu atrastos vēl kāds pilots. Džemija Grīna iespējas izcīnīt titulu ir ievērojami mazākas - viņam ir obligāti jāuzvar un vienlaikus Špenglers nedrīkst būt augstāk par sesto vietu, bet Pafets - augstāk par septīto vietu.

Jāatzīmē, ka Hokenheimas posms vienlaikus būs arī atvadīšanās no bijušā F1 pilota Deivida Kulthārda, kurš pēc trīs gadiem DTM šo seriālu šīs sezonas beigās pametīs. 32 sacīkstēs skotu pilots izcīnījis 16 punktus, divreiz uzstādījis ātrāko apļa laiku un savās labākajās sacīkstēs ierindojies piektajā vietā.


Deivids Kulthārds. Foto: Mercedes

„Es ar prieku gaidu ļoti aizraujošās sezonas pēdējās sacīkstes. Šajā nedēļas nogalē man būs iespēja pēdējo reizi sacensties tik augstā līmenī, jo pēc tā es beigšu savu DTM karjeru un koncentrēšos uz saviem pienākumiem ārpus sacīkšu trases un, protams, veltīšu vairāk laika ģimenei. Kā AMG sūtnis gan es arī turpmāk būšu daļa no Mercedes-Benz ģimenes. Vēlos pateikties Norbertam Haugam un Mercedes komandai par to, ka deva man šādu iespēju braukt DTM. Tāpat arī liels paldies HWA un Mücke komandām, kas mani atbalstīja pāriešanā no formulas uz salona automobili, un, protams, arī faniem. Pēdējie trīs gadi man sagādāja lielu prieku un es vēlu DTM organizatoriem un dalībniekiem arī turpmāk izaugsmi un daudz panākumus," tā no DTM atvadās 2001. gada F1 vicečempions Deivids Kulthārds.

Iespējams, ka Hokenheimā savas pēdējās DTM sacensības aizvadīs vēl viens izbijis F1 pilots, Ralfs Šūmahers. Pēc neveiksmīgās sezonas, kur Ralfs 20 pilotu konkurencē ierindojas 18. vietā, vācu braucējs acīmredzot zaudējis motivāciju. Šī trase Šūmaheram jaunākajam saistās ar ļoti pozitīvām atmiņām, jo tieši Hokenheimā viņš izcīnīja savu pirmo F1 uzvaru un pagaidām vienīgo DTM pjedestālu. „Šajā nedēļas nogalē es vēlos sezonu noslēgt ar labu sniegumu un atzīstamu rezultātu," tā par gaidāmajām sacīkstēm Ralfs Šūmahers.


Ralfs Šūmahers. Foto: Mercedes

Viņš atzīst, ka šī sezona nav izdevusies kā cerēta, tomēr „mani vajāja arī neveiksmes". Vislielākā neveiksme Šūmaheram gadījās Norisringa posmā, kad viņam esot vadībā sākās tehniskas problēmas, kam beigās sekoja arī izstāšanās. Ralfs savu lēmumu nevēlas sasteigt, tādēļ par to, vai viņš DTM vēl startēs vai nē, tikšot izlemts vien nākamgad.

DTM kopvērtējums pirms pēdējā posma:
1. Gerijs Pafets, Mercedes AMG C-Coupe, 127 punkti
2. Bruno Špenglers, BMW M3 DTM, 124 punkti
3. Džeimijs Grīns, Mercedes AMG C-Coupe, 109 punkti
4. Maiks Rokenfelers, Audi A5 DTM, 85 punkti
5. Matias Ekstroms, Audi A5 DTM, 81 punkts
6. Edoardo Mortara, Audi A5 DTM, 74 punkti
7. Martins Tomčiks, BMW M3 DTM, 69 punkti
8. Augusto Farfus, BMW M3 DTM, 54 punkti
9. Adriens Tembejs, Audi A5 DTM, 28 punkti
10. Filipe Albukerke, Audi A5 DTM, 26 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png