profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala pamet Ford un pievienojas VW komandai

Go4speed 17.10.2012 - 13:27 Latvala pamet Ford un pievienojas VW komandai
Jari Mati Latvala. Foto: jmlatvala.com

Kopš vasaras vidus klīda runas par to, ka VW rallija komandā līdzās Sebastjanam Ožjē 2014. gada sezonā, visticamāk, varētu pievienoties soms Jari Mati Latvala, taču neviena puse šādas runas ne apstiprināja, ne noliedza. Nesen Latvala, kuram līgums ar Ford beidzās šajā gadā, atzina, ka viņš izskatot VW komandas piedāvājumu, kas esot ilgtermiņa, kamēr par Ford nākotni neesot liela skaidrība.

Pirmdien Ford rallija komanda paziņoja, ka tā WRC čempionātu pamet jau pēc šīs sezonas (sākotnēji līgums par Ford komandas dalību WRC čempionātā bija noslēgts līdz 2013. gada beigām), tādējādi dodot zaļo gaismu gan Latvalam, gan VW.


Foto: jmlatvala.com

Un ilgi nebija jāgaida, jo šodien Sardīnijā, kur sportisti un komandas gatavojas sezonas priekšpēdējam posmam, VW apstiprināja, ka 2014. gada sezonā līdzās Ožjē brauks 27 gadus vecais Jari Mati Latvala.

''Esmu ļoti priecīgs, ka nākamos gadus pasaules rallija čempionātā varēšu braukt ar VW Polo R WRC automašīnu. Mērķtiecīgā VW rallija komandas pieeja pārliecināja mani pieņemt šo izaicinājumu,'' saka Jari Mati Latvala.

''Laiks Ford vienībā man bija ļoti noderīgs, tāpēc gribu pateikties ikvienam, kurš man palīdzēja šajos gados. Man nebija viegli pateikt uzredzēšanos. Šo lēmumu pieņēmu, lai spertu savu nākamo soli un virzītos savam lielajam mērķim - čempiontituls ar VW,'' nobeidz Latvala.


Sebastjans Ožjē testos Somijā. Foto: rallye-magazin.de
 
''Esam lepni un ļoti priecīgi, ka mums savā pasaules rallija čempionāta projektā izdevās savā komandā piesaistīt Latvalu,'' saka VW Motorsport direktors Josts Kapito. ''Viņš ir viens no izcilākajiem un pieredzes bagātākajiem šī brīža WRC pilotiem. Viņš ir gan agresīvs, gan ātrs. Zinu Latvalu jau no agriem laikiem, tāpēc esmu viņa attīstībai sekojis līdzi ļoti ilgi. Viņš ir spēcīgs pastiprinājums mūsu komandai, tāpēc 2013. gadā mūsu vienībā startēs izcili braucēji.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png