profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šokējoši jaunumi - Ford rūpnīcas komanda pamet WRC

Mārtiņš Jankovskis 16.10.2012 - 07:40 Šokējoši jaunumi - Ford rūpnīcas komanda pamet WRC
Foto: AFP/Scanpix

Pirms neilga laika "Mini" automobiļu ražotājs paziņoja, ka pēc 2012. gada sezonas tā finansiālu problēmu dēļ vairs neatbalstīs savu WRC čempionātā startējošo rūpnīcas komandu "Team Mini Portugal".

Taču pirmdienas pēcpusdienā parādījās vēl šokējošāka ziņa - par aiziešanu no rallija jau pēc šīs sezonas paziņoja Ford rūpnīcas komanda, kas sākotnēji bija plānojusi startēt arī 2013. gada sezonā. Taču tas nenozīmē, ka nākamgad pasaules rallija čempionātā mēs neredzēsim Ford, jo ASV autobūves kompānija, visticamāk, turpinās atbalstīt Malkolma Vilsona M-Sport kompāniju.


Foto: jmlatvala.com

''Ford ir gara un lepna vēsture pasaules rallija čempionātā, tāpēc šis nebija viegls lēmums,'' saka Ford of Europe pārstāvis. ''Diemžēl šajā brīdī konstatējām, ka kompānijai un Ford zīmolam būtu labāk samazināt savas saistības attiecībā uz WRC un izvērst savus resursus citās jomās.''

''Gribētu pateikties Ford of Europe par viņu aizrautīgo atbalstu un izrādīto uzticību mūsu komandai pēdējo 16 gadu laikā. Mēs saprotam, ka ir jāpieņem arī smagi lēmumi, taču mēs ceram turpināt mūsu spēcīgo tehnisko sadarbību arī nākotnē,'' saka M-Sport kompānijas vadītājs Malkolms Vilsons.


Foto: jmlatvala.com

''Mūsu pirmā prioritāte tagad ir nodrošināt čempionāta programmu 2013. gadam, bet pēc tam sekos pārējie varianti. Mēs turpināsim strādāt pie tā, lai izcīnītu uzvaras gan ātrumposmos, gan arī rallijos, kā arī turpināsim iesākto pie tā, lai Fiesta WRC būtu vēl ātrāka. M-Sport ir ārkārtīgi lepna par mūsu un Ford vēsturi kopš 1997. gada.''

Jāatzīmē, ka Vilsona M-Sport kompānija kopš 1997. gada, kad tika uzsākta sadarbība ar Ford rūpnīcas komandu, WRC izcīnīja 52 uzvaras, kā arī nodrošināja divus ražotāju kausus. Tāpat vēl izcīnīti 208 pjedestāli, izcīnīti punkti 156 rallijos un no 225 startiem izcīnītas 52 uzvaras.


Foto: ewrc.cz

Kā ziņo best-of-rallylive.com, tad pāris dienas atpakaļ Vilsons nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš grib, lai vismaz divas viņa M-Sport komandas mašīnas startētu pāris Eiropas rallija čempionāta (ERC) posmos. ''Iespējams, mēs nebrauksim visos posmos, taču brauksim, cik daudz vien būs iespējams. Esam ļoti priecīgi par tām izmaiņām, kas skārušas ERC. Esmu pārliecināts, ka mēs tikai iegūsim no viņu jaunā promoutera Eurosport,'' tā Vilsons.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png