profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sāremā rallijā cietušajam dzīvībai briesmas nedraud, krievu pilots vaino organizatorus

Mārtiņš Jankovskis 15.10.2012 - 19:19 Sāremā rallijā cietušajam dzīvībai briesmas nedraud, krievu pilots vaino organizatorus
Foto: Aivars Dumbrājs

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijā norisinājās tradicionālais Sāremā rallijs. Diemžēl otrās rallija dienas rīts sākās gaužām nepatīkami, jo vienā no rallija populārākajiem līkumiem lielā ātrumā (taisnē mašīnas ātrums esot bijis apmēram 180 km/h) skatītājos ieskrēja Jevgēņija Rogova ekipāža.

Ātrumposms negadījuma dēļ tika apturēts un trasē nekavējoties devās vairākas ātrās palīdzības, kas nogādāja cietušos slimnīcā. Kā šodien portālam Go4speed pastāstīja rallija preses sekretārs Margus Kīvers, tad kopumā cieta desmit cilvēki, no kuriem vissmagāk cieta 20 gadus vecs latvietis, kurš ar dažādiem lūzumiem ar helikopteru tika nogādāts Tallinas slimnīcā. Par laimi, talsiniekam dzīvībai briesmas nedraud. Tāpat rallija preses sekretārs piebilda, ka šobrīd minēto gadījumu izskata visas atbildīgās iestādes, tāpēc drīzumā tiks izsūtīts oficiāls paziņojums par minēto gadījumu.


Foto: Aivars Dumbrājs

Kā pēc rallija noskaidrojās, tad Rogovs šajā rallijā piedalījās trešo reizi, un ekipāžas pilots šo līkumu esot zinājis ļoti labi. Kāpēc notika avārija, šobrīd neviens pagaidām konkrētu atbildi pateikt nevar. Arī pilots nezina, kāpēc tā notika, taču viņaprāt zināma vaina jāuzņemas arī organizatoriem.

''Bija liels ātrums, taču bremzes uz mīkstā seguma nenostrādāja pietiekami labi. Mēs zaudējām kontroli un noskrējām no ceļa. Cilvēki bija ļoti tuvu ceļam, un tieši mums priekšā. Domāju, ka tā tās lietas nedrīkst organizēt. Un šis ir piemērs tam. Neko nevarēju izdarīt, jo mašīna zaudēja kontroli,'' savu avāriju portālam err.ee komentēja Rogovs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png