profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kad mašīna negrib turēties uz ceļa (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 11.10.2012 - 19:40 Kad mašīna negrib turēties uz ceļa (VIDEO)
Foto: Twitter

Tiem, kas seko līdzi WRC rallijam, Jevgēņija Novikova vārds nav svešs. 22 gadus krievu pilots, kurš WRC kopvērtējumā šobrīd ieņem augsto sesto vietu, samērā bieži piedzīvo avārijas un izstāšanās. Ļoti maz ir tādu ralliju, kuros krievu sportistam būtu gājis gludi no paša sākuma līdz beigām.

Arī aizvadītais Francijas posms pilotam bija raibs kā dzeņa vēders. Vērīgākie līdzjutēji pamanījās saskaitīt, ka Novikovs šajā rallijā četras reizes pamanījās izbraukt no trases, no kurām vienā reizē diezgan pamatīgi cieta viņa automašīna. Taču, neskatoties uz visiem šiem piedzīvojumiem, krievu sportists beigās ierindojās septītajā vietā.


Novikova automašīna pēc smagākās avārijas. Foto: rallymania.cz

Pirmajā reizē sportists kādā līkumā iegāja nedaudz par ātru, kā rezultātā sanāca noskriet no ceļa un zaudēt pāris sekundes.

Novikovs noskrien no ceļa (1:13)

Taču Novikovs nebija vienīgais, kurš šajā līkumā noskrēja no ceļa. Daudz smagāk šajā līkumā avarēja Jari Mati Latvala, kurš, visticamāk, pēc šīs kļūdas zaudēja arī iespēju pacīnīties par uzvaru šajā rallijā.

Latvalas avārija:


Šajā video var redzēt, kā Novikovs par mata tiesu izvairās no tā, lai lielā ātrumā nenoskrietu no ceļa un neielidotu kokos.

Novikovs gandrīz izlido no trases


Šajā video redzams, kā Novikovs, nespējot laicīgi sabremzēties, pieļauj kļūdu un gandrīz ieskrien kokā.

Novikovs gandrīz ieskrien kokā


Ja Peteram Solbergam izbraukšana caur vīnogulājiem beidzās ar ieskriešanu stabā, tad Novikovam izbraukšana caur kukurūzu lauku beidzās daudz veiksmīgāk, jo, cik ātri sportists iebrauca tajā laukā, tik ātri viņš arī izbrauca no tā.

Novikovs kukurūzas laukā:


Vissmagāk Novikovam klājās pēdējā dienā, kad sportists kādā slidenā līkumā nenovaldīja savu automašīnu un noskrēja no ceļa. Lai arī mašīna vizuāli neizskatījās diez ko labi. sportists spēja turpināt braukt.

Novikova smagākā avārija Francijas rallijā:


Tāpat smagu avāriju piedzīvoja Nasers Al-Atija, kurš lielā ātrumā noskrēja no ceļa un ielidoja kokos. Ja sportists šajā negadījumā necieta (tikai šoks), tad diviem līdzjutējiem šis rallijs bija beidzies, jo bija jādodas uz slimnīcu (vienam skatītājam lauzta roka, otram - kāja).

Al-Atijas avārija:


Smagu avāriju piedzīvoja arī mājinieks Matjē Arzeno, taču arī šajā negadījumā sportists par laimi necieta.

Arzeno avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png