profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Pateicoties Lēbam, sapratu, ka šajā dzīvē nekas nav neiespējams

Mārtiņš Jankovskis 10.10.2012 - 16:21 Ožjē: Pateicoties Lēbam, sapratu, ka šajā dzīvē nekas nav neiespējams
Sebastjans Ožjē: Volkswagen Motorsport

Pēc pagājušā gada sezonas franču rallija braucējs Sebastjans Ožjē nolēma pamest Citroen un pievienoties ambiciozajam VW. Iemesls, kāpēc Ožjē pameta Citroen, bija vienkāršs - pilots nebija apmierināts ar sev komandā atvēlēto otrā pilota lomu. Bieži Citroen deva pavēles, kuras neļāva Ožjē cīnīties par visaugstākajām vietām. Šī iemesla dēļ ik pa laikam arī starp Lēbu un Ožjē bija vērojamas un dzirdamas nesaskaņas.

Tagad, kad Lēbs paziņoja, ka nākamgad nebrauks pilnu sezonu, Ožjē pauž nožēlu, ka viņam neizdosies pacīnīties ar Lēbu kā līdzīgs ar līdzīgu. ''Žēl zaudēt pretinieku. Uzskatu, ka gan mums, gan viņam būtu labāk, ja viņš turpinātu braukt rallijā. Taču, ja viņš reiz tā ir izdomājis, tad tas ir viņa lēmums, pret kuru mums jāizturas ar cieņu,'' saka Ožjē.


Ožjē vēl Citroen komandas sastāvā. Foto: ewrc.cz

Uz jautājumu, kā bija vienā komandā braukt ar Lēbu un kādas ir tagad abu sportistu attiecības, Ožjē turpina. ''Tā bija ļoti laba pieredze. Pasaules čempionātā biju jauniņais. Tajā laikā gan no Lēba, gan no komandas daudz ko iemācījos. Kā jau visiem zināms, tad pagājušajā sezonā mums dažos jautājumos nesakrita viedokļi, tāpēc mūsu ceļi šķīrās. Tagad ar Lēbu tiekos tikai rallijos un, kad mēs tiekamies, tad arī mierīgi parunājam.''


Ožjē šogad brauc ar Škoda Fabia S2000. Foto: ewrc.cz

Sarunas nobeigumā Ožjē atzīst, ka tieši Lēba piemērs pamudināja viņu pievērsties autosportam. ''Kad biju jaunāks, Lēbs dominēja. Arī viņš bija francūzis, kurš man bija lielisks piemērs. Pateicoties viņam, sapratu, ka nekas šajā dzīvē nav neiespējams. Viņš arī autosportā nonāca ne no tās bagātākās ģimenes. Lēbs visu sasniedza ar savu talantu, un tas man lika sekot viņa piemēram,'' nobeidz VW komandas pilots.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png