profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autošosejas čempions Francijas rallijā pietuvojas WRC līderiem

Artūrs Virbulis 10.10.2012 - 12:00 Autošosejas čempions Francijas rallijā pietuvojas WRC līderiem
Ivans Millers pie Mini Cooper WRC stūres. Foto: Agence s Presse

Trīskārtējais WTCC čempions Ivans Millers, kurš arī šosezon ir viens no autošosejas seriāla līderiem, pagājušajā nedēļas nogalē izmēģināja savus spēkus Francijas rallijā, kur, braucot ar „Mini Cooper WRC", izcīnīja 14. vietu. Jāatzīmē gan, ka atsevišķos ātrumposmos franču pilots spēja pietuvoties līderiem un ierindoties pirmajā pieciniekā.

Pirms sacīkstēm Millers atzina, ka „es būtu apmierināts, ja ierindotos starp labākajiem 20". Šo mērķi viņam izdevās pārspēt, jo pēc 22. ātrumposma viņš kopā ar stūrmani Gaju Lenevo ierindojās 14. pozīcijā, no čempiona Sebastjana Lēba atpaliekot 14 minūtes. Jāatzīmē, ka trīskārtējam WTCC čempionam šis nav pirmais rallijs, jo viņš pirms tam ņēmis dalību gan Dakāras rallijā, gan arī šajā pašā Francijas rallijā pirms diviem gadiem.

„Tas bija lieliski," tā iebraukšanu labāko pieciniekā atsevišķos posmos komentē Ivans Millers, tomēr turpinot piebilst, ka „īsi pēc tam es sagriezos un nolēmu, ka nav vērts tā riskēt. Tādējādi mēs ralliju koncentrēti nobraucām līdz galam. Esmu ļoti apmierināts ar šo rezultātu. Pie kam, ja ņem vērā, ka es aizvadu tikai vienu ralliju gadā".

„Šis rallijs bija ļoti grūts. Slikto laika apstākļu dēļ es nemaz nebiju cerējis uz labāku rezultātu. Es ļoti priecājos par to, ka kļuvu arvien ātrāks," tā savu sniegumu komentē Millers. Tagad gan viņam vēl nepieciešama pilna koncentrācija atlikušajiem WTCC posmiem, jo viņš šobrīd ar „Chevrolet" komandas biedru Robu Hafu ar vienādu punktu skaitu ir līderi WTCC kopvērtējumā.

Tomēr tā kā „Chevrolet" pēc šīs sezonas pamet salona automobiļu pasaules čempionātu, tad 43 gadīgajam autošosejas pilotam jāsāk domāt par savu nākotni. Kā vienu no variantiem viņš izskata arī pāriešanu uz ralliju: „Ja kāds man izteiktu piedāvājumu, es to labprāt izskatītu. Es ar rallija auto neesmu tik augstā līmenī kā ar autošosejas spēkratu. Tomēr es domāju, ka es to varētu apgūt. Vēl gan es neko nezinu, man par to vispirms ir jāpadomā."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png