profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Francijas rallijs sākas ar pārsteigumu, WRC Akadēmijas ekipāža paliek bez riteņa

Mārtiņš Jankovskis 05.10.2012 - 07:46 Francijas rallijs sākas ar pārsteigumu, WRC Akadēmijas ekipāža paliek bez riteņa
Tjerī Noivils pirmajā posmā. Foto: wrc.com

Ceturtdien ar pirmo ātrumposmu Strasbūras ielās tika dots starts Francijas WRC rallijam. Pēdējos sešus gadus šeit nepārspēti palikuši Citroen braucēji. Arī šis gads nav izņēmums un galvenais favorīts uz uzvaru ir mājinieks Sebastjans Lēbs, kurš līdz šim Francijā uzvarējis piecas reizes.

''Pirms diviem gadiem mēs šeit uzvarējām gan individuālajā vērtējumā, gan nodrošinājām titulu komandai. Tās ir manas labākās atmiņas. Šogad mēs esam tieši tādā pašā situācijā, taču vispirms mums priekšā ir trīs smagas dienas,'' pirms rallija atzina Sebastjans Lēbs, kuram, lai priekšlaicīgi kļūtu par čempionu, jāfinišē pirms sava komandas biedra.


Miko Hirvonens. Foto: rally-mania.cz

Uz šo ralliju ļoti labā noskaņojumā devusies Ford komanda, kura pirms šī posma uzskata, ka tai ir ļoti labas iespējas beidzot uz asfalta pārspēt Citroen. ''Testi aizritēja ļoti labi. Arī uzvara Velsā komandai devusi jaunus spēkus. Mēs zinām, ka mums jāuzvar, bet pats galvenais - mēs zinām, ka mēs varam uzvarēt. Mans mērķis ir būt tuvāk viņam (Lēbam) nekā man tas izdevās Vācijā un, ja tas izdosies, kas zina,'' saka Jari Mati Latvala.

Ceturtdien pa dienu sportisti aizvadīja treniņus, kuros ātrāko laiku uzrādīja vēl viens favorīts, spānis Dani Sordo, kurš, kā zināms, ir lielisks asfalta braucējs. Aiz viņa ierindojās Latvala un Peters Solbergs.


Mads Ostbergs. Foto: ewrc.cz

Taču vakarā Strasbūras ielās jau tika dots starts rallija pirmajam posma, kura garums bija tikai 3,6 kilometri. Par nelielu patīkamu pārsteigumu parūpējās Tjerī Noivils, kurš bija ātrākais pilots pirmajā posmā, aiz sevis atstājot Jari Mati Latvalu (+0,8) un Miko Hirvonenu (+1,3). Šī Noivilam ir pirmā reize, kad viņš ir WRC rallija līderis.

Gaužām neveiksmīgi šis posms iesākās WRC Akadēmijas pilotam Timo van der Marelam, kurš kādā līkumā pazaudēja mašīnas aizmugurējo riteni. Šī neveiksme sportistu kopvērtējumā atsviedusi uz pašām beigām, līderim jau zaudējot vairāk par desmit minūtēm.


Foto: motorsportforum.com

''Viss bija kārtībā, taču sākumā cīnījos ar saviem pierakstiem, kas man nepatika. Trasi pierakstījām ar citu mašīnu, tāpēc pieraksti ir neprecīzi. Otrajā aplī jau centos atrast savu ritmu,'' pēc pirmā posma atzina Lēbs, kuram kopvērtējumā septītais ātrākais laiks.

Šodien sportistiem būs jāveic septiņi posmi, kas kopā sastādīs 146 kilometrus.

Rezultāti pēc pirmā posma:
1. T.Noivils Citroen DS3 WRC 2:44.7
2. J.M.Latvala  Ford Fiesta RS WRC  
+0.8
3. M.Hirvonens   Citroen DS3 WRC +1.3
4. D.Sordo Mini Cooper WRC +1.3
5. P.Solbergs Ford Fiesta RS WRC   +1.3
6. S.Šardonē Citroen DS3 WRC +1.4
7. S.Lēbs Citroen DS3 WRC +1.6
8. O.Tanaks Ford Fiesta RS WRC   +2.5

Video no treniņiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png