profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Oficiāli - Šūmahers paziņojis par aiziešanu no F1

Artūrs Virbulis 04.10.2012 - 12:20 Oficiāli - Šūmahers paziņojis par aiziešanu no F1
Mihaels Šūmahers atvadās. Foto: Reuters

Tagad tas ir oficiāli - rekordists un septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers šīs sezonas beigās beigs savu aktīvo F1 karjeru. Šorīt Suzukā, Japānā, kur šonedēļ risināsies Japānas lielās balvas izcīņa, vācu pilots paziņoja par savām karjeras beigām.

F1 leģenda no pirmās formulas atvadījās jau 2006. gadā, tomēr pēc trīs gadu pauzes 2010. gadā atkal atgriezās, lai startētu „Mercedes" sastāvā. Šogad viņa līgums ar komandu beigsies, tādējādi vācieši nolēma veterānu aizstāt ar daudz jaunāko Luisu Hamiltonu. Pēc paziņojuma par Hamiltonu klīda dažādas baumas par to, ka Šūmahers varētu atgriezties „Ferrari" vai arī pāriet uz „Sauber", tomēr tās nepiepildījās.

„Es esmu nolēmis sezonas beigās beigt savu F1 karjeru, vienlaikus apzinoties, ka es vēl aizvien varu turēt līdzi pasaules labākajiem braucējiem. Tas mani dara lepnu un arī tādēļ es nevienā brīdī nenožēloju savu atgriešanos. Tomēr vienmēr pienāk atvadīšanās brīdis," tā savu aiziešanu komentē Mihaels Šūmahers, piebilstot, ka „mēs nesasniedzām mūsu izvirzītos mērķus, tomēr es tāpat varu būt lepns par to, ko savā karjerā esmu sasniedzis. Es vēlos ļoti pateikties Daimler, Mercedes-Benz, manai komandai, maniem inženieriem un maniem mehāniķiem par man izrādīto uzticību. Tagad es koncentrēšos uz sezonas beigām, jo vēlos ar viņiem kopā izbaudīt šīs pēdējās sacīkstes".

„Pēdējos mēnešos es nebiju drošs par to, vai es varu atrast vēl nepieciešamo motivāciju un enerģiju vēl vienam vai diviem gadiem. Un tas nav mans stils kaut ko darīt, ja es par to neesmu simtprocentīgi pārliecināts. Tādēļ arī es tik ilgi vilcinājos pieņemt lēmumu. Ar savu šodienas lēmumu es atvadījos no šaubām. Jo galu galā manas ambīcijas nav vienkārši pabraukāties, bet gan cīnīties par uzvaru. Un braukšanas prieks, kā mēs visi zinām, atkarīgs no konkurētspējas," tā savus aiziešanas iemeslus skaidros 43 gadus vecais sportists.


Šogad Spānijā Šūmahers pēc atgriešanās pirmo reizi kāpa uz pjedestāla. Foto: Mercedes

„2009. gada beigās es teicu, ka mani ir jāmēra pēc maniem sasniegumiem, tādēļ pēdējos trīs gados esmu saņēmis ļoti daudz kritikas, kas daļēji bija arī atbilstoša. Savu mērķi - trīs gadu laikā uzbūvēt čempiona titula auto - mēs nesasniedzām. Skaidrs ir arī tas, ka es nevienam vairs ilglaicīgas perspektīvas vairs nevaru piedāvāt. Tomēr šie trīs gadi man nav atņēmuši prieku par to, ko es pirmajā formulā esmu sasniedzis," sarunu nobeidz septiņkārtējais F1 čempions.

Atgādināsim, ka Mihaels Šūmahers savu karjeru F1 sāka 1991. gadā pie „Jordan" stūres, tomēr jau pēc pirmās sacīkstes pārgāja uz „Benetton". Savā pirmajā pilnajā F1 sezonā 1992. gadā viņš izcīnīja jau savu pirmo uzvaru, kā arī kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā. Tālāk sekoja divi čempiona tituli ar „Benetton" 1994. un 1995. gadā, pēc kuriem vācu sportists „Benetton" nomainīja pret „Ferrari".

Sekoja četri gadi bez tituliem, kas tika aizvadīti cīņā ar Žaku Vilnēvu un Mika Hakinenu, iekams 2000. gadā Šūmahers izcīnīja savu trešo pasaules čempiona titulu, kuram viņš pievienoja vēl četrus titulus nākamajos četros gados. 2005. gads izvērtās ļoti vājš, jo ar tikai vienu uzvaru nācās piekāpties gan Fernando Alonso, gan Kimi Raikonenam, tāpat arī 2006. gadā Šūmahers sīvā cīņā piekāpās Alonso, kurš izcīnīja otro titulu pēc kārtas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png