profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Lēbs ar Citroen pāries uz WTCC autošosejas čempionātu?

Artūrs Virbulis 02.10.2012 - 16:55 Vai Lēbs ar Citroen pāries uz WTCC autošosejas čempionātu?
Sebastjans Lēbs. Foto: www.sebastienloeb.com

Pagājušās nedēļas nogalē astoņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs paziņoja, ka nākamgad turpinās startēt WRC seriālā, tiesa aizvadot vien nepilnu sezonu. Tādējādi palielinās iespēja Lēbu jau tuvākā nākotnē redzēt kādā citā autosporta disciplīnā, piemēram, jau 2014. gadā WTCC pasaules salona automobiļu čempionātā.

Šādu iespēju pieļauj pats Lēbs, kurš to ir atzīmējis vairākās nesen notikušās intervijās. „Man tas būtu pilnīgi jauns izaicinājums. Tas ir pasaules čempionāts, tādēļ man par to ir interese. Tāpat tā būtu ļoti laba iespēja paplašināt manas karjeras apvāršņus," tā savu iespējamo dalību WTCC čempionātā komentē Sebastjans Lēbs.

No sadarbības ar Citroen gan rallija rekordists neplāno atteikties, tādēļ pastāv iespēja, ka līdzās Honda rūpnīcas komandai WTCC seriālā ienāks arī Citroen rūpnīcas komanda. „Pēdējos desmit gados man ir bijuši daudzi piedāvājumi atvadīties no rallija un darīt, ko citu. Tomēr es vienmēr paliku uzticīgs Citroen komandai, kas manas karjeras sākumā man deva iespēju," uzticību Citroen vienībai izsaka franču rallists. Visdrīzākais, ka pēc rallija karjeras beigām Lēbs franču ražotāja sastāvā paliks kā reprezentabls sūtnis, tomēr tik ātri čempions nevēlas atteikties.


Foto: www.sebastienloeb.com

„Jau labu laiku es domāju pamest ralliju, jo es tomēr jau tur esmu desmit gadus un mūžīgi tā turpināties nevar. Tomēr es vēl neesmu gatavs autosportu pamest pilnībā. Kad mēs runājām par manu iespējamo sūtņa lomu nākotnē, es sapratu, ka, lai būtu pilnīgi apmierināts, vēl vēlos autosportā spēlēt aktīvu lomu. Un, tā kā es savu karjeru labprāt turpinātu autošosejā, tad mēs nonācām pie idejas par WTCC, kas izrādījās vislabākā opcija," savus nākotnes plānus iezīmē Lēbs.

Lai arī galīgais lēmums par Lēba un Citroen iesaistīšanos pasaules salona automobiļa čempionātā vēl nav pieņemts, astoņkārtējais pasaules rallija čempions jau tagad priecājas par iespējamību startēt šajā sacīkšu seriālā. Šāds pavērsiens kalpotu kā lieliska reklāma WTCC, tādēļ šī čempionāta organizatori šobrīd noteikti aktīvi iesaistījušies sarunās gan ar Lēbu, gan ar Citroen pārstāvjiem.

Atgādināsim, ka Lēbam jau šobrīd pieder autošosejas sacīkšu komanda, kuras sastāvā viņš jau ir startējis autošosejas sacensībās. Tāpat franču sportists aizvadītajā gadā jau aizvadīja privātus testus ar „Chevrolet Cruze" WTCC automobili, pēc kuriem atzina, ka tie viņam sagādājuši lielu prieku un ka WRC un WTCC spēkrati tehniski ir samērā pietuvināti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png