profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Citroen lielās pārmaiņas un arābu nauda

Mārtiņš Jankovskis 01.10.2012 - 19:10 Citroen lielās pārmaiņas un arābu nauda
Sebastjans Lēbs un Miko Hirvonens. Foto: mikkohirvonen.com

Pagājušās nedēļas izskaņā notika pasaules motorsporta padomes sēde, kā arī Parīzē notika motoršovs. Šo abu pasākumu laikā tika pieņemti daudz un dažādi lēmumi, kā arī paziņoti citi interesanti un ilgi gaidīti jaunumi.

Protams, visvairāk cilvēkus interesēja, ko par savu nākotni paziņos franču rallija braucējs Sebastjans Lēbs. Tieši franču sportista vārds bija tas, par kura nākotni baumoja ilgu laiku. Piektdien īpaši veltītā preses konferencē astoņkārtējais pasaules rallija čempions paziņoja, ka viņš no rallija neaiziet un startēs 2013. gadā, taču, ne pilnu sezonu.


Sebastjans Lēbs. Foto: ewrc.cz

Taču, kā vēlāk tika minēts dažos forumos, tad Lēbs, iespējams, nākamgad startēs tikai četros WRC posmos. Līdz ar to šobrīd par komandas pirmo pilotu iecelts Miko Hirvonens, kurš startēs visos posmos.

Tāpat minētajā preses konferencē tika paziņots, ka, sākot ar nākamo gadu, Citroen gūs vērienīgu atbalstu no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), tādējādi Citroen rūpnīcas komanda startēs ar trīs mašīnām, kur trešā pilota lomu pildīs Halids Al-Kasimi. Jā, tas ir tas pats sportists, kurš pirms pāris gadiem kopā ar AAE atbalstīja un brauca Ford vienībā. Tagad arābu nauda tiks iepludināta Citroen. Lai arī komanda nav atklājusi līguma nosacījumus, runā, ka sadarbība noslēgta uz pieciem gadiem!


Miko Hirvonens. Foto: mikkohirvonen.com

''Esam ļoti priecīgi mūsu komandā uzņemt AAE. Šī sadarbība ļaus turpināt mūsu programmu, kā arī 2013. gadā startēt ar trīs mašīnām. Drīz nosauksim otru ekipāžu, kura aizvietos Lēbu,'' preses konferencē atzina Citroen komandas vadītājs.

Lai arī daudzi paredzēja, ka otrā pilota lomu Citroen vienībā pildīs jaunais beļģu talants Tjerī Noivils, izrādās, ka tā tomēr nebūs, jo daži franču mediji ziņo, ka Noivils, visticamāk, turpinās braukt Citroen Junior komandā. Pēc pieejamās informācijas uz Citroen komandas otrā pilota vietu tiek minēti gan Dani Sordo (aizvadīs testus ar Citroen), gan arī Peters Solbergs. Pati komanda otro pilotu sola nosaukt drīz.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png