profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sensācija F1 - Hamiltons pāriet uz Mercedes, Šūmahers paliek bez darba

Artūrs Virbulis 28.09.2012 - 15:54 Sensācija F1 - Hamiltons pāriet uz Mercedes, Šūmahers paliek bez darba
Foto: Getty images

Šodienas rīts pirmajā formulā iesākās ar sensacionāliem jaunumiem - vispirms „McLaren" paziņoja par Luisa Hamiltona aiziešanu un jaunā meksikāņa Serhio Pereza parakstīšanu, savukārt pēc tam sekoja oficiāls paziņojums no „Mercedes", ka 2008. gada čempions Hamiltons no nākamā gada aizstās leģendāro Mihaelu Šūmaheru.

Ja Hamiltons un Perezs ar šīm rokādēm var būt apmierināti, tad Šūmahers gan ir nonācis neapskaužamā situācijā. Trīs gadu laikā septiņkārtējam pasaules čempionam neizdevās attaisnot gan savas, gan uz sevi liktās cerības - komandas biedra Rosberga punktu pārsvars katrā sezonā bija un ir acīmredzams, kā arī šo gadu laikā izcīnīts tikai viens pjedestāls ar trešo vietu Spānijā šogad.

Šādi savu atgriešanos nebija iedomājušies nedz Šūmahera fani, nedz pats pilots, līdz ar to pastāv neliela iespēja, ka leģendārais vācu sportists vēl nebeigs savu karjeru. Tiek baumots par to, ka Mihaels nākamgad varētu „Sauber" komandā ieņemt Pereza atstāto vietu. Un šīs baumas nav bez pamata, jo komandas vadītāju Pēteru Zauberu un Šūmaheru vieno ļoti labas attiecībās, kā nekā Zaubers bija viens no Šūmahera aizbildņiem vācieša autosporta karjeras pirmsākumos.

Vēl pirms neilga laika Zaubers intervijās Šūmaheru slavējis un bēdājies par to, ka viņam tā neveicas šogad. Tāpat „Sauber" vadītājs kādā intervijā atzinis, ka „es Šūmaheru uzreiz ņemtu komandā", komentējot vācu sportista nākotnes plānus. Oficiāli gan abas puses šobrīd šādu pāreju nekomentē, tādējādi nedz apstiprinot, nedz noliedzot iespējamo Mihaelu Šūmahera pāreju uz „Sauber".


Perezs izvilcis laimīgo lozi un nākamgad brauks „McLaren" vienībā. Foto: getty images

Turpretim „McLaren" vadītājs Martins Vitmāršs un „Mercedes" vadītājs Ross Brauns ar skaļiem vārdiem slavē gan savus jaunos, gan aizgājušos pilotus. Vitmāršs uzsver, ka Hamiltonam „McLaren" laiks bijis ļoti nozīmīgs periods, kura laikā viņš izcīnīja savu pirmo un pagaidām vienīgo F1 titulu, savukārt runājot par jauno Perezu viņš izceļ tā ātrumu un motivāciju mācīties un augt.

Braunam ar Šūmaheru F1 bijušas ļoti īpašas attiecības, jo viņi kopā strādājuši jau kopš „Benetton" laikiem, t.i, kopš Šūmahera karjeras sākuma, un kopā izcīnījuši visus septiņus vācu pilota čempiona titulus. „Sākotnēji vēlos visa „Mercedes" vārdā pateikties Mihaelam par nozīmīgo ieguldījumu komandas attīstībā pēdējo trīs sezonu laikā. Viņa enerģija un gribasspēks nevienā brīdī nemazinājās, arī pat tad, kad rezultāti neatbilda mūsu vēlmēm. Man bija un ir liels prieks strādāt kopā ar Mihaelu," ar labiem vārdiem neskopojas Ross Brauns.

Savu jauno braucēju duetu - Hamiltonu un Rosbergu - Brauns uzskata par interesantāko visā F1, kā arī ir priecīgs par to, ka Hamiltona un „Mercedes" ambīcijas ir kopīgas - kļūt par pasaules čempioniem gan individuālajā, gan ražotāju kopvērtējumā. Grūti laiki gan tagad sāksies Rosbergam, kuram līdzās tagad būs jauns, spēcīgs un augsti motivēts komandas biedrs, ar kuru visdrīzāk, ka klāsies grūtāk nekā ar Šūmaheru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png