profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels Melburnā parāda, kurš ir galvenais

Go4speed 27.03.2011 - 12:03 Fetels Melburnā parāda, kurš ir galvenais
Scanpix/AFP

"Red Bull" komandas pilots, pašreizējais pasaules čempions, Sebastians Fetels izcīnīja uzvaru pirmajā F1 sezonas posmā Melburnā esot vadībā no starta līdz finišam. Pēc sacīkstēm vācietis gan atzina, ka sacensības bijušas labas, tomēr viegli šī uzvara nav nākusi.

Tāpat savu otru vietu startā izdevās saglabāt "McLaren" komandas braucējam Luisam Hamiltonam, kurš pārliecinoši priekšā finišēja lieliski braucošajam krievu pilotam Vitālijam Petrovam no "Renault".

Fetela laiks bija 1:29:30.259, bet Hamiltons finišēja 22,2 sekundes vēlāk, Petrovs vēl par 30,5 sekundēm vēlāk.

Izšķirošo izrāvienu Fetels izdarīja pirmo reizi atgriežoties no riepu maiņas, kad, tiekot garām Džensonam Batonam, pārsvaru pār otro vietu izdevās palielināt līdz 12 sekundēm. Vēlāk "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners atzina, ka mašīna bijusi pamatīgi sabojāta saplīsušā KERS dēļ.

Otrs "Red Bull" pilots Marks Vēbers finišēja piektajā vietā priekšā palaižot labāko Ferrari braucēju Fernando Alonso, kas tikai par pusotru sekundi atpalika no pjedestāla. Tālāk aiz Vēbera finišēja Džensons Batons, kam nācās izciest caurbraukšanas sodu un vienreiz pitsopā pabijušais "BMW Sauber" debitants Serhio Perezs. Punktu iegūšanas zonu noslēdza Felipe Masa, Kamui Kobajaši un Sebastians Buemi.

Jāizceļ, ka trešās vietas ieguvējam Vitālijam Petrovam šis bija pirmais goda pjedestāls F1 karjerā šis notikums pēc sacensībām lika paust neizsakāmu prieku. Krievu pilots atzina, ka ir ļoti laimīgs, ka izdevies nokļūt uz goda pjedestāla un mašīna, kā arī komandas bijusi lieliska visu nedēļas nogali.

No sacensībām spiesti bija izstāties seši piloti, tostarp vairākkārtējais pasaules čempions, "Mercedes" pilots Mihaels Šūmahers, kuram sadursmē ar "Toro Rosso"  pilotu Haimi Algersuari tika bojāts aizmugurējais labās puses ritenis.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png