profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šūmahers avārijā vaino bremzes, bet tāpat tiek pamatīgi sodīts

Artūrs Virbulis 25.09.2012 - 15:00 Šūmahers avārijā vaino bremzes, bet tāpat tiek pamatīgi sodīts
Foto: Getty

Svētdien, 23. septembrī, Singapūrā risinājās pirmās formulas 14. sezonas posms, kurā uzvaru izcīnīja Sebastians Fetels. Viens no spilgtākajiem sacensību momentiem bija Mihaela Šūmahera („Mercedes") ietriekšanās priekšā braucošajā „Toro-Rosso" pilotā Žila Ērikā Verjnā. Neraugoties uz to, ka Šūmahers šo avāriju skaidroja ar tehniskām problēmām, sacensību komentāri viņam uz nākamajām sacensībām piesprieda desmit starta vietu sodu.

Tādējādi arī, ja septiņu F1 čempiona titulu ieguvējam pēc divām nedēļām notiekošajā Japānas lielās balvas izcīņā izdotos kvalificēties kā pirmajam, augstākā starta vieta, uz kuru viņš varēs pretendēt būs vienpadsmitā. Tas nozīmē, ka Šūmahera neveiksmju sērija turpinās un ka viņš arī Japānā nevarēs cerēt uz augstu rezultātu.

Par pašu avārijas situāciju - 39. aplī neilgi pēc drošības mašīnas došanās atpakaļ boksos Šūmahers, pirms līkuma bremzējot, pamatīgi ietriecās priekšā braucošā Verjna formulā. Televīzijas ekrānos bija redzams, ka pieredzējušais pilots jau laicīgi sāka bremzēt, jo Verjns bija iesaistījies cīņā ar citu pilotu, tomēr viņa formula nesabremzējās tikpat ātri kā priekšā braucošie.


Šūmahers pēc avārijas atvainojās Vernam. Foto: Getty

„Es bremzēju agrāk nekā parasti, labi zinot, ka abi priekšā braucošie savā starpā cīnījās un ka līkuma izejā es no tā varētu iegūt. Pārāk vēla bremzēšanas tā noteikti nebija," par avārijas iemeslu neziņā ir Mihaels Šūmahers. Viņš piebilst, ka „Mercedes" uzdevums tagad ir atrast defektu, kas novedis pie avārijas.

„Auto nebremzēja kā vajag. To es uzreiz redzēju, ka priekšā braucošie daudz ātrāk samazināja ātrumu nekā es. Mums tagad jānoskaidro, kas šajā situācijā notika. Iespējams pēc drošības auto fāzes riepu spiediens bija par mazu un auto uzsēdās, tomēr tas var būt arī kaut kas cits. Citādāk es šo atgadījumu nevaru izskaidrot," iemeslus pēc sacensībām meklēja Šūmahers.

Nākamais F1 posms nākamnedēļ risināsies Japānā, kur sacensības tiks aizvadītas leģendārajā „Suzukas" trasē. Kopvērtējumā ar 194 punktiem stabilu pirmo vietu šobrīd ieņem Fernando Alonso („Ferrari"), kuram seko aizvadīto divu gadu čempions Sebastians Fetels („Red Bull") ar 165 punktiem un Kimi Raikonens („Lotus") ar 149 punktiem. Interesanti, ka pirmo kopvērtējuma sešinieku veido pieci F1 čempioni - iepriekš minētais trijnieks, kā arī Luiss Hamiltons („McLaren") un Džensons Batons („McLaren").
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png