profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šlēgelmilhs: Komanda bija patīkami pārsteigta ar manu sniegumu

Mārtiņš Jankovskis 20.09.2012 - 13:26 Šlēgelmilhs: Komanda bija patīkami pārsteigta ar manu sniegumu
Haralds Šlēgelmilhs. Foto: Artūrs Pumpurs

Otrdien Haralds Šlēgelmilhs Lielbritānijas pilsētā Bedfordā aizvadīja pirmos Formula 2 ''roll out" treniņbraucienus. Pēc treniņiem Haralds bija ļoti laimīgs, jo beidzot viņš varēja atgriezties pie formulas stūres. Un arī uzrādītais ātrums liek mums cerēt, ka sezonas pēdējā F2 Moncas posmā visam jābūt kārtībā.

Lai uzzinātu, kā Haraldam gāja testos, portāls Go4speed sazinājās ar sportistu, kurš par piedzīvoto pastāstīja vairāk. ''Ja godīgi, baigais kaifs," sarunas sākumā pirmos vārdus saka Haralds Šlēgelmilhs. ''Esmu laimīgs, ka beidzot atkal varu braukt. Viss bija ļoti labi. Jau pēc piektā apļa sajūtas bija tādas, it kā pēdējo reizi būtu braucis vakar (pēdējo reizi Šlēgelmilhs ar formulu brauca pirms diviem gadiem). Arī komanda ar manu sniegumu bija ļoti patīkami pārsteigta. Viņi teica, ka no malas esot izskatījies tā, it kā es brauktu visu šo sezonu."

''Dienas pirmo daļu pavadījām, lai uztaisītu krēslu, bet otrajā daļā mēs kopā nobraucām kādus 60 apļus."


Haralds Šlēgelmilhs testu laikā. Foto: Artūrs Pumpurs

Sarunas laikā sportists atklāj, ka šajā trasē komanda formulai esot uzstādījusi jau Moncas trases regulējumus, kas atšķiras no šīs trases. ''Salīdzinot ar citiem braucējiem, man šajos testos bija tā priekšrocība, ka manai formulai tika uzlikti Moncas posmam nepieciešamie regulējumi, ar kuriem man būs jāsāk braukt Itālijā. Tas bija ļoti vērtīgi. Tagad, kad atbraukšu uz Moncu, zināšu, ko nozīmē katra podziņa, kur ir stūre un kur jāgriež pa kreisi vai labi (smejas)."

Jautāts par pašu formulu, Šlēgelmilhs turpina. ''Biju pārsteigts par formulu un tās tehnisko līmeni, kas nav citām pasaules sērijas formulām vai pat GP2. Daudz ko formulai var regulēt, sēžot pie formulas stūres, kas braukšanu padara patīkamāku."


Haralds Šlēgelmilhs. Foto: Artūrs Pumpurs

Jautājot par laikiem, Šlēgelmilhs atzina, ka tie tika uzņemti, taču ņemt tos vērā un vilkt kaut kādas paralēles vai salīdzinājumus nevajadzētu, jo šajos testos uzdevums nav bijis uzstādīt labākos apļa laikus. ''Kā jau teicu, tad braucu ar Moncas trases regulējumiem, kas ir pavisam savādāki. Šī trase bija lēnāka, tāpēc šeit vajadzēja braukt ar pavisam citiem regulējumiem, taču tas nebija mūsu mērķis un uzdevums. Beigās starp manu laiku un apļa rekordu bija sekunde starpā, taču tas viss ir sekundāri un neobjektīvi."  

''Viss bija baigi labi, taču, kā jau iepriekš teicu, mani visvairāk pārsteidza pati formula, kura ir ļoti jaudīga un ar kuru ir ļoti patīkami braukt. Esmu ļoti gandarīts. Tiešām prieks, ka izdevās aizvadīt šos pirmos testus," sarunu pacilātā noskaņojumā nobeidza mūsu viens no ātrākajiem sportistiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png