profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināmi Lietuvas rallija čempioni (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 19.09.2012 - 23:33 Zināmi Lietuvas rallija čempioni (VIDEO)
Vitautas Švedas. Foto: Karolis Patembergas

Kamēr Latvijā un Igaunijā rallija čempionus mēs vēl tikai noskaidrosim, Lietuvā tie jau ir zināmi. Pagājušajās brīvdienās tika aizvadīts rallijs ''Rally Classic Druskininkai 2012'', pēc kura arī tika salikti visi punkti uz i.

Jau pirms šī posma par čempionu N4 klasē tika kronēts Dominikas Butvilas, jo viņa pārsvars pirms pēdējā posma jau bija sasniedzis 20 punktus. Kopā uz pēdējo posmu pieteicās 44 ekipāžas, starp kurām bija visi favorīti, ieskaitot Šauļu Girdausku ar Škoda Fabia WRC.


Šauļus Girdauskas. Foto: Fotodarius.lt


Pēc pusdistances līderis bija Girdauskas, kurš par četrām sekundēm apsteidza Vitautu Švedu, bet desmit sekundes tobrīd zaudēja Butvilas. Taču devītajā posmā Girdauskas turbīnas defekta dēļ bija spiests izstāties, tādējādi vadībā nokļuva Švedas. Lai arī kā Butvilas centās apsteigt pieredzējušo Švedu, tas viņam neizdevās un beigās Butvilu no pirmās vietas šķīra nieka 2,6 sekundes.

''Šis bija smags rallijs,'' portālam Go4speed atklāj rallija uzvarētājs Vitautas Švedas. ''Rallija pirmajā daļā cīnījos ar regulējumiem, tāpēc arī zaudēju daudz. Pēc servisa parka problēmu atrisinājām un laiki uzlabojās. Bija grūti aiz sevis noturēt konkurentus, taču tas izdevās un mēs uzvarējām (tā Švedam bija tikai pirmā uzvara šosezon). Kopumā šis man bija neveiksmīgs gads - neveiksmes, strīdīgi tiesnešu piešķirtie sodi, kas beidzās ar motivācijas trūkumu,'' nobeidz lietuvietis, kurš atzina, ka viņa plānos 28. - 30. septembrī bija startēt Eiropas rallija čempionāta (ERC) desmitajā posmā (Polijā), taču stūrmanis esot iedzīvojies savainojumā, tāpēc šo posmu nākšoties izlaist.


Dominikas Butvilas. Foto: 98.lt

Lai arī Butvilas sezonas pēdējā rallijā ieņēma otro vietu, viņa vaigs bija priecīgs, jo viņš ir šī gada Lietuvas rallija čempions N4 klasē. ''Bija tāls ceļš ejams līdz šim panākumam,'' portālam atklāj Dominikas Butvilas. ''Vienā no posmiem saņēmu desmit sekunžu sodu par pāragru startu. Lai arī centos ātri to atgūt, diferenciāla un rokas bremzes problēmas to liedza izdarīt.''

Jautāts, cik viegli vai grūti bija izcīnīt šo titulu, sportists turpina. ''Šogad titulu izcīnīju samērā viegli, jo jau pēc ceturtā posma biju iekrājis lielu pārsvaru, taču paši ralliji nebija viegli, jo katrā posmā man bija lielākas vai mazākas problēmas, tāpēc katra reize, kad nokļuvām finišā, man bija kā svētki.''


Foto: Fotodarius.lt

Ja Švedam ERC posms iet gar degunu, tad Butvila uz šo ralliju dosies gan. ''Nākamais rallijs, kurā braukšu, būs Rajd Polski, kas ir desmitais ERC posms. Tur būs daudz spēcīgu un zināmu braucēju, tāpēc būs ļoti interesanti. Ātrumposmos būs jāveic 230 kilometri, kas ir daudz. Taču jūtu, ka esam labā formā, tāpēc ir laiks pārbaudīt mūsu prasmes ārpus Baltijas,'' nobeidz Butvilas. 

Līdz ar to par Lietuvas čempionu N4 klasē šogad tika kronēts Butvilas, otrais palika Benediktas Vanagas, bet trešais - Švedas. A klasē, neskatoties uz izstāšanu, pirmais Girdauskas, bet otrais - vecmeistars Rokas Lipeiķis.

Rallija rezultāti:
1. V.Švedas Mitsubishi Evo X  
51:16.8
2. D.Butvilas   Mitsubishi Evo X 
+2.6
3. R.Čapkauskas  Mitsubishi Evo IX  +1:55.0
4. M.Daunoravičus  Mitsubishi Evo IX  +2:46.5
5. G.Notkus       
Subaru Impreza WRX Sti     
+2:52.7

Labākie rallija momenti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png