profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Itālijas rallija līdzjutēji ar galvu nedomā (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 18.09.2012 - 19:20 Itālijas rallija līdzjutēji ar galvu nedomā (FOTO)
Roberta Kubicas automašīna pēc avārijas. Foto: motorsport.com

Neticams un filmām līdzīgs sižets nesen piedzīvots Itālijā, kad tika aizvadīts Itālijas rallija čempionāta priekšpēdējais posms. Šajā posmā uz starta stājās vairāki spēcīgi vietējie braucēji, kuri turpina cīņu par čempiontitulu.

Vispirms jāsāk ar to, ka pēc nedēļu garas pauzes šajā rallijā atkal startēja poļu F1 braucējs Roberts Kubica, taču šoreiz, salīdzinot ar iepriekšējā reizē izcīnīto uzvaru, Kubicam negāja tik labi. Vispirms polis avarēja treniņos, taču vēlāk rallija trešajā ātrumposmā tika piedzīvota daudz nopietnāka avārija un rallijs sportistam bija beidzies. Ne pilots, ne stūrmanis šajā negadījumā necieta.

Kubicas avārija treniņos

 
Pēc rallija pirmās dienas līderis bija itālis Umberto Skandola, kurš par 4,3 sekundēm apsteidza savu tautieti Paulo Andreči. Pēc pirmās dienas sportisti savus spēkratus novietoja slēgtajā un apsargātajā servisa parkā, taču, kā vēlāk izrādījās, tad arī tur atstāt automašīnu nav droši. Ļaundari naktī esot tikuši klāt Mateo Gambas ''Peugeot 207 S2000'' automašīnai (pēc pirmās dienas sportists ieņēma piekto vietu) un pārgriezuši vadus, kā rezultātā sportistam rallijs otrās dienas rītā bija beidzies.


Paulo Andreči. Foto: Gregroslon.com

Taču tas vēl nebija viss, ko var izdomāt rallija ''līdzjutēji". Pirms pēdējā posma Skandolas pārsvars pār Andreči bija sasniedzis deviņas sekundes. Finišā, gaidot Skandolu, pirmais iebrauca Andreči. Kā noskaidrojās, tad tā brīža līderim esot cauras riepas un rallijs beidzies.


Umberto Skandola. Foto: Gregroslon.com
 
Protams, pārsisti riteņi rallijā pieder pie lietas, taču ne šajā reizē. Izrādās, ka vēl nenoskaidroti ļaundari brīdī, kad brauca Skandola, uz ceļa rindā izvietoja kaut ko līdzīgu naglām, kurām, pārbraucot pāri, sportista automašīnas riteņi bija cauri un rallijs beidzies.


Foto no Skandolas automašīnas kameras. Foto: motorsport.com

Ja šajā gadījumā, kam nav nekāda attaisnojuma un ļaundari būtu pelnījuši bargu sodu, viss beidzās labi, tad dažos itāļu forumos teikts, ka vietā, kur šīs naglas bija izvietotas, sportistam esot bijis liels ātrums, tādējādi sekas varēja būt daudz trakākas.


Uz ceļa bija izvietoti vairāki šādi priekšmeti. Foto: motorsport.com

Protams, ka šajā gadījumā jau sākta izmeklēšana un vainīgo meklēšana. Lai arī šobrīd par uzvarētāju pasludināts Andreči, daudzi uzskata, ka rallija rezultāti jāanulē un jāņem vērā priekšpēdējā posma rezultāti, kas būtu tikai godīgi.

Jācer, ka vainīgie tiks noķerti un saņems pelnītu sodu. Lai arī kā gribās, lai uzvar savs favorīts, ir zināmas robežas, kuras nu nekādi nedrīkst pārkāpt. It sevišķi, ja tas vēl apdraud citu cilvēku dzīvību.
Komentāri
wrc001 18.09.2012 22:05
Nu bļ* , tie skatītāji ir pamuļķi!
Cerams kad atradīs vainīgos =]]
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png