profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Velsas rallija kvalifikācijā ātrākais Lēbs, Tanaks gandrīz avarē (FOTO, VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 13.09.2012 - 11:07 Velsas rallija kvalifikācijā ātrākais Lēbs, Tanaks gandrīz avarē (FOTO, VIDEO)
Foto: Planetemarcus.com

Rīt tiks dots starts Velsas WRC rallijam, kas būs priekšpēdējais grants posms šajā sezonā. Jau iepriekš ziņojām, ka šogad Velsas rallijs notiek septembra vidū, lai arī parasti tas tika aizvadīts novembra beigās. Iespējams, šī iemesla dēļ arī izskaidrojams mazais dalībnieku skaits - tikai 31 ekipāža.

Kā atzina viens no WRC TV reportieriem, tad šogad Velsas rallija ātrumposmi esot ļoti skaisti, gludi un ļoti ātri. Viņš uzskata, ka 80 gadus ilgajā Velsas rallija vēsturē šis varētu būt visātrākais rallijs. Neskatoties uz to, ka rallijs šogad notiks ātrāk, tāpat liela loma būs laikapstākļiem, jo, kā atzina daži braucēji, tad dienas ietvaros laiks var nomainīties vairākas reizes.


Mads Ostbergs treniņu laikā. Foto: mrphotography.eu

Protams, viens no šī rallija favorītiem būs kopvērtējuma līderis Sebastjans Lēbs. ''Šis ir rallijs, kas man patīk. Būtu labi šogad uzvarēt un nodrošināt komandai astoto čempiontitulu. Protams, uzvaras gadījumā pietuvošos savam devītajam čempiontitulam, tāpēc šis rallijs ir laba vieta, kur varētu nodrošināt šos abus titulus,'' saka Sebastjans Lēbs.

Tikmēr soms Jari Mati Latvala uzskata, ka viena no šī rallija panākuma atslēgām būs pareiza riepu izvēle. Saskaņā ar WRC noteikumiem, tad WRC braucējiem ir paredzētas 30 mīkstā sastāva riepas un 22 cietā sastāva riepas, bet šajos 19 Velsas rallija ātrumposmos braucēji drīkstēs izmantot tikai 35 riepas.


Treniņos vienā brīdī sāka stipri līt. Foto: mrphotography.eu

Trijās dienās sportistiem būs jāveic 19 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 324 kilometrus. Smagākā solās būt rallija pirmā diena, kurā būs jāveic 146 kilometri. Kopā uz starta izies 31 ekipāža, no kurām gandrīz puse (14) brauks ar WRC tehniku.

Vakar tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuros arī lija (Lēbs pasēja izbraukt vēl pirms lietus). Ātrākais tajos braucienos bija astoņkārtējais pasaules čempions Lēbs, kuram tikai 0,051 sekundes zaudēja Solbergs. Trešais palika Miko Hirvonens. Jāatzīmē, ka vienā no līkumiem tuvu avārijai bija igaunis Ots Tanaks. Starta pozīcijas rallija pirmajai dienai braucēji izvēlēsies ceturtdienas vakarā.


Ots Tanaks Velsas rallija treniņos. Foto: Jonathan Suter

Ja mēs nedaudz atskatāmies vēsturē, tad pēdējos desmit gados šeit uzvarējuši P.Solbergs (četras reizes), Lēbs (trīs reizes), bet pa reizei šeit ātrākie bijuši trīs somu braucēji - Markus Gronholmss, Miko Hirvonens un Latvala.

Šobrīd sportisti veic vairāku stundu pārbraucienu, lai šovakar piedalītos rallija svinīgajā atklāšanā.

Kopvērtējums:
1. S.Lēbs 199
2. M.Hirvonens   145
3. P.Solbergs 104
4. M.Ostbergs 102
5. J.M.Latvala 87

Velsas rallija kvalifikācijas braucieni:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png