profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ferrari prezidents atsaka jaunajam talantam Perezam

Artūrs Virbulis 13.09.2012 - 09:58 Ferrari prezidents atsaka jaunajam talantam Perezam
Luka di Montecemolo. Foto: Ferrari

Viens no karstākajiem jautājumiem saistībā ar pilotu pārejām ir „Ferrari" otrā pilota vieta un tās liktenis. Šobrīd otrā braucēja statusā ir Felipe Masa, tomēr viņa sniegums pamatīgi atpaliek no tā, kas no brazīliešu pilota tiek sagaidīts. Tādējādi jau visas sezonas garumā tiek baumots par to, kas varētu ieņemt Masas vietu un viens no visbiežāk pieminētajiem kandidātiem bija jaunais meksikānis Serhio Perezs.

Tomēr visdrīzākais, ka 22 gadīgais Perezs, kurš šobrīd aizvada savu otro F1 sezonu „Sauber" sastāvā, nākamgad vēl nebūs redzams tradīcijām bagātajā itāļu komandā. To kādā intervijā nesen izteicis „Ferrari" prezidents Luka di Montecemolo: „Nākamais gads vēl būtu par agru, lai tik jaunu braucēju sēdinātu „Ferrari" un pakļautu viņu tādam spiedienam. Lai to izturētu nepieciešama pieredze."

Jāatzīmē, ka jaunais meksikāņu braucējs ir „Ferrari Academy" audzēknis, ko uzsver arī pats itāļu ražotāja prezidents: „Es priecājos par viņu, jo tas parāda, ka esam izdarījuši pareizo izvēli, kad mēs viņu kā jauno braucēju izvēlējāmies. Pateicoties mūsu akadēmijai un „Sauber" komandai viņš spējis tik ātri attīstīt savas prasmes."


Perezs līdzās Alonso pēc Malaizijas GP. Foto: EPA

Perezs šosezon izcēlies gan ar dažādām negatīvām epizodēm, gan arī divām ļoti pozitīvām. Malaizijas lielās balvas izcīņā viņam tikai nedaudz pietrūka, lai apsteigtu šīs sezonas līderi, „Ferrari" pilotu Fernando Alonso un uzvarētu, savukārt tikko notikušajā Itālijas lielās balvas izcīņā Perezs atkal ierindojās otrajā vietā, tikai šoreiz Alonso atstājot aiz sevis trešajā pozīcijā.

Tādējādi paliek atklāts jautājums, kuru pilotu nākamgad redzēsim līdzās šobrīd pasaulē vislabākajam F1 pilotam, spāni, Alonso. Jaunākās baumas liecina par to, ka Masas līgumu varētu uz vēl vienu sezonu pagarināt, lai sagaidītu braucēju, par kuru gan „Ferrari" prezidents, gan arī komandas vadītājs ir stāvā sajūsmā - divkārtējo pasaules čempionu Sebastianu Fetelu.

Fetelam gan vēl ar „Red Bull" ir līgums līdz 2014. gada beigām, tomēr, kā jau iepriekš esam ziņojuši, pastāv iespēja, ka viņš no enerģijas dzēriena giganta var atvadīties jau nākamās sezonas beigās. „Fetels šobrīd ir tādā pašā stāvoklī, kā Mihaels (red.piez. Šūmahers) savā „Benetton" laikā. Viņš ir jauns, viņš ir ļoti labs braucējs un viņš ir iekrājis jau lielu pieredzi," tā konkurentu slavē Luka di Montecemolo, piebilstot, ka Fetela pāriešana uz „Ferrari" esot „tīra teorija, tomēr, ja man būtu jānosauc kāds vārds, tad tas būtu viņa".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png