profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC piloti iemēģina Velsas ceļus (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 11.09.2012 - 18:44 WRC piloti iemēģina Velsas ceļus (VIDEO)
Jari Mati Latvala. Foto: latvalamotorsport.com

Jau šajā nedēļas nogalē startēs kārtējais WRC posms, kas notiks Velsā. Lai arī parasti šis rallijs noslēdza WRC čempionātu, šoreiz tas notiks septembra vidū. Šogad Velsas WRC rallijam pieteikusies tikai 31 ekipāža (vēl 44 brauks nacionālajā ieskaitē), kas daudziem liek aizdomāties par to, vai šādas izmaiņas bija nepieciešamas. Arī Ford vadītājs Malkolms Vilsons uzskata, ka Velsas rallijam jāatgriežas novembra beigās.


Velsas rallijs ir viens no dubļainākajiem posmiem WRC kalendārā. Foto: ewrc.cz

''Viens no iemesliem, kāpēc Somijas WRC rallijs ir tik veiksmīgs un kupli apmeklēts, ir tas, ka 40 gadus tas rallijs notiek vienā un tajā pašā laikā. Velsas rallijs parasti notika novembrī, tāpēc uzskatu, ka šis rallijs jārīko novembrī,'' saka Vilsons.

Ford vadītājs atzina, ka viņam ir skumji skatīties uz tik mazu dalībnieku skaitu. ''Ir ļoti sāpīgi domāt par to, ka tas ir mans mājas rallijs. Šis ir posms, kas aizsāka manu rallija karjeru. Kad pirmo reizi šeit startēju, tad rallijam bija pieteikušās 180 ekipāžas, bet 30 vēl atradās rezervē. Man ir sāpīgi skatīties uz šī brīža situāciju.''


Jevgēņijs Novikovs testu laikā. Foto: almrally.ru

Neskatoties uz to, sportisti jau ieradušies Velsā un jau pieraksta trasi. Taču pirms rallija daži braucēji aizvadīja testus, lai pēc asfalta rallija pierastu pie ātrajiem un dubļainajiem Velsas ceļiem.

Kā pirmie uz Velsu devās Citroen, kas aizvadīja vairāku dienu testus.

Lēbs aizvada testus:


Hirvonens aizvada testus:


Tāpat pirms neilga laika testus aizvadīja Ford komanda, kura Velsā cer beidzot pārspēt Citroen komanda, kura pēdējos rallijos dominē.

Fragments no Latvalas testiem


Fragments no Latvalas testiem


Kā pēdējie Velsas rallijam gatavojās Jevgēņijs Novikovs, Martins Prokops, Mads Ostbergs, Metjū Vilsons (atgriežas pēc ilgāka pārtraukuma) u.c.



Nesen norvēģu rallija braucējs Peters Solbergs piedalījās Carfest pasākumā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png