profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kubica pēc šaušalīgās avārijas atgriežas ar pārliecinošu uzvaru (VIDEO)

Go4speed 10.09.2012 - 18:58 Kubica pēc šaušalīgās avārijas atgriežas ar pārliecinošu uzvaru (VIDEO)
Roberts Kubica. Foto: sport.tvp.pl

Pagājušā gada sākumā, īsi pirms jaunās F1 sezonas sākuma, poļu F1 braucējs Roberts Kubica piedalījās ''Rally Ronde di Andora'' rallijā, taču kādā no ātrumposmiem polis piedzīvoja smagu avāriju (cauri automašīnas priekšai izdūrās aizsargbarjera) pēc kā viņš ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā.

Pēc šī negadījuma Kubicam tika veiktas neskaitāmas operācijas, jo sportistam pēc avārijas ārsti konstatēja lūzumus labajā rokā, kājā un plaukstā. Taču visvairāk ārsti bija norūpējušies par poļu sportista roku, kura pēc negadījuma bija daļēji atdalījusies (sākotnēji pat izskanēja runas, ka varētu tikt amputēta sportista roka).


Kubicas automašīna pēc avārijas. Foto: www.4.bp.blogspot.com

Laikam ritot, polis lēnām atlaba, tāpēc atkal sākās runas par to, kad Kubica varētu atgriezties pie F1 bolīda stūres (bija plānots testēt Ferrari formulu). Taču šī gada sākumā Roberts pie savām mājām Itālijā neveiksmīgi paslīdēja un krita, tādējādi atkal iedzīvojoties savainojumā.

''Iespējams, vairs nekad nebūšu tādā fiziskā stāvoklī kā agrāk, taču negrasos padoties. Jau drīz ceru uzzināt, vai varēšu atgriezties F1 jau 2013. gadā vai arī mana atgriešanās būs jāatliek līdz 2014.gada sezonai,'' pirms kāda laika teica Kubica.

Neskatoties uz šaušalīgo avāriju, Kubica rallijam nav pārvilcis pāri treknu svītru, jo aizvadītajās brīvdienās Kubica atgriezās rallijā, un uzreiz pie WRC automašīnas stūres (Nesen vairāki droši avoti ziņoja, ka Kubica esot piedalījies Ford WRC rallija komandas testos).


Šajā bildē var redzēt sportista roku, kuru viņš pārsvarā slēpj no citu acīm. Foto: totalf1.com

Sportista rīcībā šajā rallijā bija ''Subaru Impreza WRC S12B'' automašīna. Minētajā rallijā sportistiem bija jāveic viens posms (deviņi kilometri) četras reizes. Visās reizēs ātrākais bija tieši Kubica, kurš finišā tuvāko sekotāju apsteidza gandrīz par vienu minūti.

Pēc šī brīža pieejamās informācijas Kubica, visticamāk, jau šonedēļ startēs nākamajā rallijā, kas solās būt garāks. Tāpat daži avoti vēsta, ka poļu braucējs neveiks pilnu ralliju, jo roka joprojām neļaujot strādāt par visiem 100%.

''Rezultāts man šajā posmā nebija tas svarīgākais. Šajā rallijā man galvenais bija uzlabot fizisko kondīciju. Ceļš vēl tālu ejams, taču drīz man būs jau nopietnāks pārbaudījums,'' laikrakstam Gazzettadello Sport pēc rallija atzina Kubica.

Rallija rezultāti:
1. KUBICA Robert SUBARU IMPREZAWRC 23'32.9
2. BERGO Omar MINI COUNTRYMAN WRC 
+58.8
3. UZZENI Franco SUBARU IMPREZA S14 WRC  
+1:11.6
4. BORSA Tiziano   CITROEN C4 WRC
+1:30.2
5. PETTENUZZO Augustino   
FORD FOCUS WRC +2:02.2

Rallija labākie momenti:


Kubica darbībā:


Kubica darbībā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png