profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons uzvar Itālijā un izvirzās otrajā vietā kopvērtējumā

Go4speed 09.09.2012 - 16:50 Hamiltons uzvar Itālijā un izvirzās otrajā vietā kopvērtējumā
Foto: Sacnpix/AFP

F1 Itālijas lielo balvu svētdien izcīnīja „Mclaren" pilots Luiss Hamiltons, kas startēja no pirmās vietas un spēja to noturēt līdz pat sacensību beigām. Līdz ar to brits kļuva par tuvāko Fernando Alonso („Ferrari") sekotāju sezonas kopvērtējumā, kas Monzas trasē kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Spāņa pārsvars kopvērtējumā joprojām ir ievērojams, jo abi „Red Bull" braucēji, tehnisku iemeslu dēļ, nespēja Itālijā iegūt papildus punktus. Gan Sebastianam Fetelam gan Markam Vēberam sarežģījumi ar formulu sākās pašos pēdējos apļos.

Tikmēr lielisku sniegumu nodemonstrēja „Sauber" braucējs Serhio Perezs, kas trasē apdzina abus „Ferrari" braucējus un finišēja otrajā vietā. Meksikānim bija atšķirīga riepu stratēģija, kas nozīmēja, ka pēdējos desmit apļos „Sauber" formula bija vairākas sekundes ātrāka par tuvākajiem konkurentiem. Perezam pietrūka pavisam nedaudz, lai nokļūtu tuvumā Hamiltonam un uzsāktu cīņu jau par pirmo vietu.


Foto: Scanpix/AFP. Meksikāņu pilots Serhio Perezs kārtējo reizi nodemonstrēja savu ātrumu trasē un apliecināja, ka ne velti viņu min, kā iespējamo "Ferrari" pilotu jau nākamajā sezonā.

Tāpat stabilas sacensības izdevās Felipem Masam („Ferrari"), kas finišēja uzreiz aiz sava komandas biedra un sacensību gaitā atradās pat otrajā pozīcijā. Par nieka tiesu piekto vietu saglabāja Kimi Raikonens („Lotus"), kam sacensību pēdējos apļos strauji tuvojās Mihaels Šūmahers („Mercedes"), kam tāpat kā komandas biedram Niko Rosbergam (7. vieta) bija divu boksu apmeklējumu stratēģija, tomēr augstāk pakāpties neizdevās.

Astotajā vietā Pols di Resta („Force India"), bet devītais Kamui Kobajaši, kam sacensību pēdējos apļos bija jābrauc ar krietni nodilušām riepām. Pēdējo Itālijas lielās balvas punktu saņēma Daniels Rikiardo ar „Toro Rosso".

Ar Sacensībām slavenajā Moncas trasē noslēdzās šī gada sezonas Eiropas posmi un jau pēc divām nedēļām F1 turpināsies Singapūrā. Kopvērtējumā 37 punktu atrāviens ir Alonso, bet abi „Red Bull" braucēji un Luiss Hamiltons ir ļoti cieši cits pie cita.

Komentāri
Janky 10.09.2012 12:34
Rakstā bildi, manuprāt, vajadzētu nedaudz samazināt, nevis atstāt 3600x2000 ;)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png