profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2013. gada IRC sezona varētu sākties ziemā - iespējams, Latvijā

Mārtiņš Jankovskis 04.09.2012 - 14:17 2013. gada IRC sezona varētu sākties ziemā - iespējams, Latvijā
Foto: ircserries.com

Lēnām nobeigumam tuvojas 2012. gada rallija sezona, taču jau šobrīd daudzviet tiek strādāts pie 2013. gada rallija sezonas kalendāra veidošanas. Protams, ik pa laikam izskan dažādas baumas un informācija par iespējamiem jauniem posmiem un datumiem dažādos rallija čempionātos, taču, kamēr par tiem nav paziņots oficiāli, tikmēr tie visi ir tikai pieņēmumi.

Kā nesen ziņoja populārais britu laikraksts Autosport, tad Intercontinental Rally Challenge (IRC) kalendārā 2013. gadā pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē (IRC tika izveidots 2006. gadā) šajā seriālā (otrs lielākais seriāls aiz WRC) varētu tikt aizvadīts ziemas posms. Šobrīd minētais laikraksts ziņo, ka gala kalendārs varētu tikt paziņots oktobra beigās.


Foto: ircserries.com

Ja līdz šim šajā seriālā pārsvarā dominēja asfalta posmi, tad IRC seriāla veidotāji cer turpmāk starp asfalta un grants posmiem atrast līdzsvaru. ''Šī būs pirmā reize, kad IRC sacensības vienā gadā notiks uz visa veida segumiem (IRC rallijs ir noticis arī Montekarlo, kur segumu klāja gan asfalts, gan sniegs)," teikts paziņojumā. ''Kalendārā, iespējams, būs 12 - 13 posmi, taču šoreiz būs līdzsvars starp asfalta un grants posmiem (šogad no 13 posmiem tikai četrus plānots aizvadīt uz grants seguma). Tāpat seriālā varētu parādīties jaunas mašīnas (R5 klases).''

Tāpat IRC arī nākamgad vairākus posmus plāno pārraidīt tiešraidē kanālā Eurosport. Šogad, piemēram, Čehijā notiekošajā IRC posmā čehu televīzija savā nacionālajā televīzijas kanālā tiešraidē pārraidīja četrus ātrumposmus.


Foto: ircserries.com

Atgādināsim, ka uz IRC posma rīkošanu (ziemā) pretendē arī Latvija. Kā pēdējā sarunā (maija sākumā) ar ''Ra Motosport" direktoru Raimondu Strokšu noskaidroja portāls Go4speed, tad IRC amatpersonas pēc vizītes Latvijā bija ļoti apmierinātas ar šeit redzēto. Tobrīd Raimonds teica, ka, lai notiktu IRC posms Latvijā, nepieciešams pašvaldību un valdības atbalsts.


Foto: ircserries.com

Kā nesen vēstīja ziņu aģentūra BNS, tad Liepājas dome atbalstīja 100 tūkstošu eiro jeb aptuveni 70 tūkstošu latu līdzfinansējuma piešķiršanu IRC posma rīkošanai. Tāpat zaļo gaismu devusi valdība, kura esot piešķīrusi finansējumu (140,5 tūkstošus latu) Izglītības un zinātnes ministrijai nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai.

Jācer, ka drīzumā ''Ra Motosport" oficiāli nāks klajā ar ļoti patīkamiem jaunumiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png