profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Beļģijas GP pirmajā līkumā iznīcinoša avārija, uzvar Batons (VIDEO)

Go4speed 02.09.2012 - 19:25 Beļģijas GP pirmajā līkumā iznīcinoša avārija, uzvar Batons (VIDEO)
Foto: Scanpix/ XPB Images/Press Association Images

Džensons Batons („Mclaren")izcīnīja pārliecinošu uzvaru F1 Belģijas lielajā balvā, pēc lieliska snieguma arī kvalifikācijā. Līdz ar to brits atjaunoja sev izredzes cīnīties par čempiona titulu. To sekmēja arī sezonas līdera Fernando Alonso („Ferrari") izstāšanās jau pirmajā sacensību līkumā pēc masīvas avārijas ar vēl vairākiem pirmā desmitnieka pilotiem.

Otro vietu gleznainajā Spa trasē izcīnīja Sebastians Fetels („Red Bull"), kas kvalificējās tikai desmitajā vietā. Veiksmi nesoša izrādījās viena pitstopa stratēģija, ko izmantoja gan uzvarētājs gan Fetels. Pirmais ar diviem boksu apmeklējumiem finišu sasniedza Kimi Raikonens („Lotus"), kur kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Somu pilotam problēmas sagādāja KERS, līdz ar to tikai nedaudz izdevās apsteigt ceturtās vietas ieguvēju Niko Hulkenbergu („Force India")

Piektajā vietā Fellipe Masa, līdz ar to mazliet reabilitējoties par sezonas laikā saņemtos kritiku. Tomēr tas izdevās tikai pēc tam, kad pirmajā līkumā izstājās uzreiz četri priekšā kvalificējušies pilotu ar brazīlieša komandas biedru priekšgalā. Bez Alonso izstājās arī Luiss Hamiltons („Mclaren"), Romēns Grožāns („Lotus") un Serhio Perezs („Sauber").



Sacensības pēc šī incidenta varēja turpināt Kamui Kobajaši („Sauber") un Pastors Maldonado („Williams"), tomēr viņi savas pozīcijas bojājumu dēļ nenoturēja, kas deva iespēju punktos iebraukt vairākiem pilotiem, kas uz to nelika lielas cerības. Ja Marks Wēbers („Red Bull") ir stabils pirmā desmitnieka braucējs (6. vieta), tad abi „Toro Rosso" braucēju astotā un devītā vieta nav visai ierasta situācija. Pēdējo punktu izcīnīja Pols di Resta ar „Force India" formulu.

Punktus savās 300. sacensībās saņēma arī Mihaels Šūmahers, kas Spa trasē vienmēr braucis ļoti veiksmīgo tāpēc arī šoreiz no 13. vietas startā izdevās pakāpties uz septīto vietu.

Sezonas kopvērtējumā līderis joprojām ir Alonso (164 punkti), kuram seko abi „Ŗed Bull" piloti Fetels (140 punkti) un Vēbers (132 punkti). Nākamais būs 13. sezonas posms, kas notiks Itālijā Monzas trasē.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png