profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Džensons Batons triumfē Spa trases kvalifikācijā

Go4speed 01.09.2012 - 16:29 Džensons Batons triumfē Spa trases kvalifikācijā
Foto: Sacnpix/XPB Images/Press Association Images

Pēc vairāk nekā trīs gadu pārtraukuma F1 posma kvalifikācijā ir uzvarējis „Mclaren” braucējs Džensons Batons, kas svētdien Beļģijas lielās balvas izcīņā startēs no pirmās vietas. Tādējādi brits kaut vai daļēji ir reabilitējies par daudzajām neveiksmēm iepriekšējos posmos, kad no kopvērtējuma līdera goda noslīdējis krietni ārpus labāko trijnieka.

Labāko sniegumu kvalifikācijā savā karjerā sasniedza Kamui Kobajaši ar „Sauber ” formulu, par ko tūlīt pēc finiša neraksturīgi emocionāli priecājās arī komandas vadītāji trases malā. Otrā starta vieta ir visu laiku labākais japāņu braucēju sasniegums F1.

Jāpiebilst, ka jau pēc  trešās kvalifikācijas kārtas laika beigām rezultātus nebija uzstādījuši astoņi no desmit pilotiem, kas nozīmēja, ka lielākā daļa komandu cerēja ātrākos apļa laikus uzstādīt vienā reizē.

Foto: Scanpix/AFP. Kamui Kobajaši izcilo sniegumu kvalifikācijā neviens negaidīja un japānim izdevās uzstādīt gan savu personīgo gan valsts augstāko rezultātu F1 vēsturē.

Viens no veiksmīgākajiem izcīnot trešo vietu kvalifikāciju noslēdza Pastors Maldonado no „Williams”, kas pavisam neilgi pirms Beļģijas posma „izgāzās” savu līdzjutēju priekšā paraugdemonstrējumu laikā. Venecuēlietim blakus svētdienas startā stāvēs Kimi Raikonens („Lotus”), kas tiek uzskatīts par vienu no sacensību favorītiem.

Tālāk starta vietas ieņems Serhio Perezs („Sauber”) un sezonas līderis Fernando Alonso, kas sūdzējās par formulas ātrumu visu nedēļas nogali. Septīto ātrāko apļa laiku uzrādīja Marks Vēbers („Red Bull”), bet, soda dēļ, austrālietis startēs no 12. vietas, līdz ar to pirmajā desmitniekā iekļuva viņa komandas biedrs Sebastians Fetels.

Ņemot vērā sodu ietekmi, septītajā vietā startēs uzvarētāja komandas biedrs Luiss Hamiltons, kas trasē vairākkārtīgi kļūdījās un nespēja pietuvoties līderiem. Astotais Romēns Grožāns („Lotus”) un devītajā vietā Pols di Resta („Force India”)

Salīdzinoši neveiksmīga kvalifikācija Mihaelam Šūmaheram („Mercedes”), kurš savās 300. F1 sacensībās startēs no trīspadsmitās vietas, bet viņa komandas biedrs Niko Hulkenbergs uzrādīja tikai 18. ātrāko laiku. Krietni zemāk nekā cerēts startēs arī otra „Ferrari” mašīna ar Felipi Masu pie stūres, kurš stāvēs tikai 7. rindā.

Beļģijas lielās balva izcīņa notiks svētdien pulksten 15:00 pēc Latvijas laika. Šī trase ir slavena ar garajiem posmiem, ko pilotiem jāveic ar maksimālo ātrumu, kā arī drošības mašīnas došanās trasē iespējamība ir augstāka nekā citos sacensību posmos.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png