profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vācijas WRC rallija treniņos cieš skatītāji un gandrīz sadeg mašīna (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 24.08.2012 - 00:19 Vācijas WRC rallija treniņos cieš skatītāji un gandrīz sadeg mašīna (FOTO)
Foto: Citroen rallija komanda

Šodien startēs ne tikai Kurzemes rallijs, bet arī Vācijas WRC posms, kas būs pirmais asfalta rallijs šogad. Jā, šajā WRC posmā vajadzēja iziet arī Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam, taču, kā jau ziņojām, tad ekipāža nolēma izstāties no Rally Class seriāla.

Šajā posmā šogad uz starta stāsies 71 ekipāža, kuru vidū bez ierastajiem WRC klases braucējiem startēs PWRC un WRC Akadēmijas braucēji. Lai arī Somijas WRC posms noslēdzās tikai pirms trīs nedēļām, ir daži interesanti jaunumi. Tā, piemēram, ''WRC Team Mini Portugal'' komanda nolēmusi atteikties no portugāļa pilota Armindo Araužo pakalpojumiem (pilots atzina, ka vērsīsies tiesā, jo uzskata, ka ir nepamatoti atlaists) un viņa vietā uz atlikušajiem pieciem posmiem paņemts pieredzējušais austrālietis Kriss Atkinsons.


Foto: rallye-sport.fr
 
Tikmēr krievu pilots Jevgēņijs Novikovs šajā rallijā startēs ar citu stūrmani, jo viņa iepriekšējais stūrmanis pēc Somijas rallija bija spiests gulties uz operācijas galda. Tāpat pēc ilgāka laika rallijā atgriežas spāņu braucējs Dani Sordo, kurš ir ļoti ātrs tieši uz asfalta seguma.


Foto: rally-mania.cz

Trīs dienās sportistiem būs jāveic 15 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 368 kilometrus. Ļoti smaga solās būt otrā diena, kur sportistiem būs jāveic seši posmi ar kopējo garumu 164 kilometri. Jāatzīmē, ka viena posma garums (jāveic divas reizes) būs 46,54 kilometri.

Šodien sportisti aizvadīja treniņus, kuri jāsaka, ka bija notikumiem bagāti. Jau vēstījām, ka Jaunzēlandes WRC rallijā kāda zviedru dāmu ekipāža bija spiesta noskatīties, kā nodeg viņu ''Mitsubishi Lanver Evo X'' automašīna. Arī šajā rallijā gandrīz aizdegās sportistu automašīna, taču šoreiz, par laimi, liesmas tika apdzēstas.


Foto: rally3.de

Tāpat nepaveicās Peteram van Merksteinam junioram, kurš noskrēja no ceļa un ielidoja krūmos. Taču pēc nelielas pabraukāšanas pa zālāju sportists varēja turpināt ralliju.


Foto: rally3.de

Diemžēl nedaudz vēlāk treniņi tika atcelti. Pusotru kilometru no starta viena sportista automašīnai atdalījās ritenis, kas ielidoja skatītāju pūlī. Šajā negadījumā cieta četri cilvēki - trīs no viņiem guva vidēji smagas traumas, bet viens līdzjutējs guva smagas traumas, jo ritenis esot viņam trāpījis pa galvu. Uz notikuma vietu nekavējoties devās ātrā neatliekamā palīdzība, policija un glābēju helikopters.


Foto: FotoLorenz.be

Līdz tam brīdim ātrāko laiku treniņos bija uzrādījis šī rallija galvenais favorīts Sebastjans Lēbs, kurš līdz šim Vācijā uzvarējis astoņas reizes! Otrais palika Latvala, bet trešais - Mads Ostbergs.

Zviedru sportistēm gandrīz atkal sadeg automašīna:


Petera van Merksteina juniora avārija:


Petera van Merksteina juniora avārija no cita skatu punkta:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png