profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC rallija zvaigznēm tik labi autošosejā neiet

Mārtiņš Jankovskis 20.08.2012 - 19:12 WRC rallija zvaigznēm tik labi autošosejā neiet
Foto: volkswagen-motorsport.com

Aizvadītajās brīvdienās Vācijā, Nirburgringas trasē, notika ''VW Scirocco R-Cup'' sacensības, kurās paralēli atsevišķa ieskaite bija ''Legends Cup'' (klase, kurā uz starta var iziet leģendāri sportisti ne tikai no autosporta aprindām). Tā šoreiz šajā klasē uz starta izgāja tādas WRC zvaigznes kā Marku Alens (viens WRC čempiontituls), Karloss Sainss (divi WRC čempiontituli) un Juha Kankunens (četri WRC čempiontituli). Tāpat šajās sacensībās uz starta izgāja vēl divi piloti, kuru vārds ir saistīts ar VW - Sebastjans Ožjē (VW rallija komandas pilots) un Kevins Abrings (potenciālais VW rallija komandas pilots).

Kvalifikācijā ātrākais bija Ola Nilsons, aiz sevis atstājot Abringu. Diemžēl pārējiem rallija braucējiem tik labi negāja, jo Ožjē kvalifikācijā uzrādīja astoto laiku, bet WRC leģendas palika ārpus 20 labākajiem braucējiem.


Sebastjans Ožjē. Foto: volkswagen-motorsport.com

Sacensībās savu sesto uzvaru septiņās sacīkstēs izcīnīja Nilsons. Tikai 1,2 sekundes viņam zaudēja Abrings, bet trešais palika amerikānis Deniss Trebings. Labas sacīkstes padevās Ožjē, kurš sākumā, cīnoties ar kādu no konkurentiem, bija spiests izbraukt ārpus trases, taču franču pilots spēja savaldīt mašīnu un atgriezties trasē. Beigās Ožjē no astotās vietas aizcīnījās līdz ceturtajai pozīcijai, līderim zaudējot 19 sekundes.

Tāpat savas pozīcijas uzlaboja WRC leģendas - Sainss finišēja 11. vietā, Alens ierindojās 19. pozīcijā, bet Kankunens, ne savas vainas pēc, piedzīvoja avāriju un izstājās.


Karloss Sainss. Foto: volkswagen-motorsport.com

''Šīs bija notikumiem bagātas sacīkstes,'' iesāk Sebastjans Ožjē. ''Sāku no astotās vietas, taču tad sekoja spēcīgs sitiens un biju spiests zaudēt vairākas pozīcijas. Beigās, veicot vairākas apdzīšanas, aizcīnījos līdz ceturtajai vietai. Jāsaka, ka beigās apdzīšana man sagādāja lielu baudu, tāpēc, iespējams, tas šoreiz pat bija labāk un interesantāk nekā vienkārši braukt visiem pa priekšu. Jāsaka, ka vietējo braucēju braukšanas līmenis ir ļoti labs, savukārt, man šis bija labs treniņš pirms gaidāmā Vācijas WRC posma.''


Sainss (no kreisās), Ožjē un Alens. Foto: volkswagen-motorsport.com

''Bija gan kāpumi, gan kritumi. Pēc neveiksmīgās kvalifikācijas man padevās labs starts. Pēc tam apdzinu Sainsu, ko viņš laikam negaidīja. Taču īsi pirms beigām iekļuvu avārijā, pēc kuras man nebija iespēja atgriezties trasē. Žēl, ka tā, taču ekskursija un braukšana ''Scirocco R'' kausā man sagādāja lielu jautrību,'' pēc finiša teica Juha Kankunens.

Rezultāti:
1. O. Nilsson Volkswagen 24.18.694
2. K. Abbring Volkswagen  
+1,268
3. D. Trebing Volkswagen +7.374
4. S. Ogier Volkswagen +19.511
5. B. Bayındır   Volkswagen +21.657
... ... ... ...
11. C.Sainz Volkswagen +43.489
19. M.Alen Volkswagen +49.032
25. J. Kankkunen Volkswagen +2 apļi

Neliels video no sacensībām:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png