profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijas rallijam katrs gatavojas kā māk (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 01.08.2012 - 21:29 Somijas rallijam katrs gatavojas kā māk (VIDEO)
Foto: flickr/bestofrallylive

Šodien ar pirmajiem trīs ātrumposmiem pēc ilgāka pārtraukuma atsāksies WRC rallija sezona. Šoreiz tiks aizvadīts viens no visapmeklētākajiem un ātrākajiem rallijiem WRC kalendārā - Somijas rallijs.

Ik katru gadu šis rallijs pulcē spēcīgus braucējus, bet šo ralliju klātienē dodas apmeklēt līdzjutēji no visām pasaules malām - pat no Austrālijas un Jaunzēlandes. Šis rallijs noteikti ir nozīmīgs ar savu ceļa konfigurāciju, jo ik pēc pāris līkumiem pilotus sagaida tramplīni, kuros nav iespējams nelekt.

Tāpat pēc ilgāka pārtraukuma šajā rallijā atgriezīsies divi leģendāri ātrumposmi - Mokipera un Ouninpohja. Šie divi posmi komentārus nevienam neprasa. 2007. gadā 33 kilometrus garajā Ouninpohjas posmā vidējais ātrums līderim bija 129 kilometri!

Šogad šajā rallijā startēs 86 ekipāžas, starp kurām 18 izmantos WRC automašīnas. Pēc ilgāka pārtraukuma šajā rallijā atgriezīsies austrālietis Kriss Atkinsons, kā arī Jari Ketomā. Tāpat starp visiem braucējiem uz starta izies trīs igauņi - Ots Tanaks, Karls Krūda un Sanders Pērns.

Ja daži WRC piloti šim rallijam gatavojās Igaunijā (Mads Ostbergs, Tjerī Noivils, Martins Prokops u.c.), tad daudzi Somijā aizvadīja testus. Vieniem tie bija vienas dienas garumā, citiem - vairāku.

Prognozēt uzvarētāju šajā rallijā ir grūti, jo uzvarējuši šeit ir daudzi piloti. Pēdējos piecos gados pie uzvarām tikuši Markuss Gronholms, Miko Hirvonens, Jari Mati Latvala un Sebastjans Lēbs (divas reizes). Arī šis gads nebūs izņēmums, tāpēc paredzam sīva cīņa trīs dienu garumā.

Kopā trīs dienās sportistiem būs jāveic 18 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 303 kilometrus. Interesanti, ja citos rallijos pēdējais Power Stage posms ir vidēji nepilnus piecus kilometrus garš, tad Somijā Power Stage posms, kurā varēs izcīnīt papildus punktus, būs leģendārais 33 kilometrus garais Ouninpohjas posms.

Arī Go4speed pārstāvis Mārtiņš Jankovskis ir devies Somiju, lai klātienē redzētu rallija pasaules eliti.

Jari Mati Latvala aizvada testus:



Jari Mati Latvala aizvada testus:


Peters Solbergs aizvada testus:


Peters Solbergs aizvada testus:


SWRC klases braucēji aizvada testus:


Miko Hirvonens aizvada testus:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png