profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bye bye Chevrolet, laipni lūgta Honda

Artūrs Virbulis 31.07.2012 - 15:38 Bye bye Chevrolet, laipni lūgta Honda
Foto: Honda

Jūlija sākumā ziņojām par to, ka „Chevrolet" šī gada beigās pametīs „WTCC" autošosejas seriālu. Tomēr pasaules salona automobiļu čempionāta rīkotāji var neskumt, jo jau šīs sezonas pēdējos posmos „WTCC" pievienosies viens no spēcīgākajiem auto ražotājiem pasaulē - „Honda".

Jau šī gada sākumā japāņu ražotājs paziņoja par to, ka kā rūpnīcas komanda iesaistīsies vienā no populārākajiem autošosejas seriāliem pasaulē. Tuvāko nedēļu laikā jaunais „Honda Civic" sacīkšu auto, kas apveltīts ar 1,6 litru turbo benzīna dzinēju, piedzīvos savus pirmos testa braucienus. Pie stūres sēdīsies pieredzējušais itāļu autosportists Gabriele Tarkvīnī, kurš tāpat kā portugālis Tjāgo Monteiro turpmāk pārstāvēs „Honda" vienību.

Ja 2009. gada „WTCC" čempions un izbijušais F1 pilots Tarkvīnī šogad ar „Honda Civic" aizvadīs tikai testus, jo sacīkstēs viņam vēl jāpiedalās ar „Seat Leon", tad Monteiro, arī izbijis F1 pilots, jau šosezon sacensībās startēs ar jauno japāņu automobili. „Honda" debija paredzēta 19.-21. oktobrī, kad Suzukā, Japānā, risināsies desmitais sezonas posms, kuram vēl sekos divi posmi Ķīnā.


No kreisās - Gabriele Tarkvīnī un Tjāgo Monteiro. Foto: Honda

Abi pieredzes bagātie autosportisti ir optimisma pilni, uzsverot to, ka viņu „Honda Civic" jau no paša sākuma varētu būt konkurētspējīga. „Honda ir viena no auto industrijas svarīgākajām markām, arī motoru sportā. Viņi visās kategorijās ir izcīnījuši neskaitāmus panākumus. Komanda ir profesionāla un es tos cilvēkus zinu jau no iepriekšējiem Honda laikiem. Mums nebūs nepieciešams pierašanas laiks, mums ir viss, kas nepieciešams, lai jau no paša sākuma būtu konkurētspējīgi," tā japāņu ražotāja iesaistīšanos „WTCC" komentē Gabriele Tarkvīnī.

Viņam piebalso komandas biedrs Tjāgo Monteiro: „Es zinu, ka mums ir visas sastāvdaļas, lai ātri cīnītos par pirmajām uzvarām. Pēdējie seši gadi šajā čempionātā man ir devusi nepieciešamo pieredzi, lai spētu veiksmīgi pārvarēt šo jauno izaicinājumu." Tāpat Monteiro ir gandarīts par to, ka „Honda" ir izvēlējusies tieši viņu, skaidrojot, ka tas palielina ambīcijas un dod papildus motivāciju.

Pēc šīs japāņu ienākšanas pēdējos gados nedaudz pieklusušais čempionāts atkal varētu uzņemt apgriezienus, jo bez „Honda" 2013. gadā uz starta izies arī „Lada", privātie „BMW", „Seat", „Ford" un, iespējams, arī atsevišķi privāto komandu „Chevrolet".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png