profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons un Raikonens kā kandidāti uz vakanto Ferrari vietu

Artūrs Virbulis 30.07.2012 - 14:14 Hamiltons un Raikonens kā kandidāti uz vakanto Ferrari vietu
2007. gads - Raikonens (Ferrari), Hamiltons (McLaren) un Alonso (McLaren). Foto: Ferrari

Teju visu sezonu pirmajā formulā klīst baumas par to, ka Felipem Masam, līdz ar līguma beigšanos, šī gada beigās nāksies pamest „Ferrari" komandu. Itāļu vienības vadītāji nav apmierināti ar brazīlieša vājo sniegumu, tādēļ aktīvi tiekot strādāts pie Masas aizstājēja atrašanas. Ar „Ferrari" sezonas laikā sasaistīti jau vairāki piloti, un jaunākās baumas norāda uz Kimi Raikonenu („Lotus").

Vairākos medijos izskanējušas ziņas, ka itāļu komanda apsverot domu atkal piedāvāt līgumu Kimi Raikonenam, kurš „Ferrari" sastāvā startēja jau laikā no 2007. līdz 2009. gadam. Jāatzīmē, ka Raikonens jau savā pirmajā gadā ar itāļiem izcīnīja savu pirmo un pagaidām vienīgo F1 čempiona titulu.

Šādu atgriešanos gan vairāki eksperti apšauba, atgādinot par to, kā „Ferrari" un Raikonens 2009. gadā šķīrās - neraugoties uz to, ka somu pilotam līgums paredzēja vietu komandā arī 2010. gadā, „Ferrari" no Raikonena atteicās, izmaksājot viņam pamatīgu kompensāciju. Pēc tā Kimi F1 pameta un divas sezonas aizvadīja pasaules rallija čempionātā (WRC).

Šīs baumas neticamākas padara arī fakts, ka Raikonenam šobrīd ir formula, kas atsevišķās trasēs ir pat ātrāka par „Ferrari" spēkratu, tāpat arī „Lotus" vienībā viņš ir kā pirmais numurs, savukārt pie itāļiem viņam būtu jācīnās pret Fernando Alonso, kurš šobrīd ir savā karjeras labākajā formā. Kā citi iespējamie kandidāti uz vakanto vietu tiek minēti gan jaunais Serhio Perzs („Sauber"), gan arī Luiss Hamiltons, kuram šogad „McLaren" vienībā beidzas līgums un kurš vēl aizvien nav pagarināts.


Fernando Alonso un Luiss Hamiltons - vai viņi atkal brauks kopā? Foto: F1 Fanatic

Daudzi atceras starp Alonso un Hamiltonu valdošās nesaskaņas 2007. gadā, kad viņi brauca kopā „McLaren", tomēr kopš tā laika abi kļuvuši pieaugušāki un starp viņiem valda pozitīva komunikācija. Kā kandidāts uz „Ferrari" otrā pilota vietu figurēja arī Marks Vēbers, tomēr viņš pēc uzvaras Lielbritānijas lielās balvas izcīņā ar „Red Bull" pagarināja līgumu līdz 2013. gada beigām. Arī otrs „Red Bull" braucējs, pēdējo divu gadu čempions Sebastians Fetels baumu līmenī tiek saistīts ar „Ferrari", tomēr viņa pāreja būtu iespējama ātrākais uz 2014. gada sezonu.

Ja itāļu komandas vakantā vieta šobrīd ir viens no F1 sabiedrības karstākajiem tematiem, tad tikpat interesanta situācija ir arī ar Mihaelu Šūmaheru, kuram tāpat kā Hamiltonam un Masam šogad beidzas viņa trīs gadu līgums ar „Mercedes" vienību. Daudzi faktori liecina par to, ka Šūmahers savu līgumu pagarinās, tādēļ šobrīd jautājums drīzāk ir par to, nevis vai, bet kad F1 leģenda paziņos par līguma pagarināšanu.

Iespējams, tas notiks jau nākamajās sacīkstēs, kas 30.08-02.09 risināsies Spā-Frankošampas trasē Beļģijā. Šūmaheram Beļģijas lielās balvas izcīņa ir īpaša gan ar to, ka šeit viņš aizvadīja savās pirmās F1 sacensības, izcīnīja savu pirmo F1 uzvaru, kā arī šogad Šūmahers šeit aizvadīs savu 300. sacensību. Tādējādi, lai arī pirmajā formulā šobrīd ir mēnesi garš vasaras pārtraukums, intrigas un baumas nepieklusīs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png