profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fetels 20 sekunžu soda dēļ atkrīt uz piekto pozīciju

Artūrs Virbulis 23.07.2012 - 11:50 Fetels 20 sekunžu soda dēļ atkrīt uz piekto pozīciju
Sebastians Fetels. Foto: Reuters

F1 Vācijas lielās balvas izcīņā par diskusijām svētdien gādāja Sebastiana Fetela („Red Bull") priekšpēdējā aplī veiktais apdzīšanas manevrs, kad viņš, izbraucot no trases, apdzina tobrīd otrajā pozīcijā esošo Džensonu Batonu („McLaren"). FIA sacensību komisāri šo gadījumu izmeklēja un pēc sacīkstēm nolēma Fetelam piespriest 20 sekunžu sodu.

Tādējādi Fetels no izcīnītas otrās vietas atkrita uz piekto pozīciju, kas tādējādi Batonam ļāva pacelties uz otro vietu, Kimi Raikonenam („Lotus") attiecīgi trešā vieta, bet Kamui Kobajaši („Sauber") galu galā ierindojās ceturtajā pozīcijā. Šajā situācijā ieguvēji ir ne vien iepriekš minētie, bet arī Fernando Alonso („Ferrari") un Marks Vēbers („Red Bull"), kuri šī lēmuma dēļ ieguvuši lielāku pārsvaru pār čempiona titula konkurentu Fetelu.

„Es nezināju, vai Džensons vēl ir iekšmalā, vai nē, tādēļ viņam atstāju pietiekami daudz vietas, jo tajā brīdī tu braucēju sev blakus neredzi. Tādēļ izvēlējos pamest trasi. Mana vienīgā doma bija atstāt viņam pietiekami daudz vietas, jo pēdējais, ko tu šādā situācijā vēlētos, ir avārija," tā savu manevru komentē Sebastians Fetels.


Raikonens var priecāties par ceturto pjedestālu šosezon. Foto: Reuters

Fetelam un „Red Bull" bija iespēja pieņemt lēmumu palaist Batonu garām, un pēc tam vēlreiz mēģināt apdzīt, tomēr tāda izvēle netika pieņemta. Džensons Batons pēc sacīkstēm atzina, ka „manas aizmugurējās riepas gāja uz beigām, tādēļ viņam atlikušajos divos apļos būtu bijusi iespēja mani apdzīt".

Priecīgs par savu trešo vietu ir Raikonens: „Ir jauki iegūt vēl vienu pjedestālu, tomēr, protams, ka mums labāku būtu paticis to izcīnīt trasē." Pēc desmit sacīkstēm somu pilots ar 98 punktiem šobrīd ierindojas kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā. „Ja man kāds janvārī būtu teicis, ka es sezonas vidū būšu ceturtais, es tam būtu uzreiz piekritis. Tā nav slikta pozīcija, tomēr no otras puses mums ir auto, kas ir pietiekami labs, lai izcīnītu vēl vairāk punktus," tā par esošo situāciju Kimi Raikonens.

Nākamais, vienpadsmitais 2012. gada sezonas pirmās formulas posms risināsies jau šonedēļ slavenajā „Hungaroring" trasē Ungārijā.

F1 kopvērtējums pēc 10 posmiem:
1. Fernando Alonso, Ferrari, 154 punkti
2. Marks Vēbers, Red Bull, 120 punkti
3. Sebastians Fetels, Red Bull, 110 punkti
4. Kimi Raikonens, Lotus, 98 punkti
5. Luiss Hamiltons, McLaren, 92 punkti
6. Niko Rosbergs, Mercedes, 76 punkti
7. Džensons Batons, McLaren, 68 punkti
8. Romāns Grošāns, Lotus, 61 punkts
9. Serhio Perezs, Sauber, 47 punkti
10. Kamui Kobajaši, Sauber, 33 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png