profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Fernando Alonso uzvar un ironizē par politisko situāciju Eiropā (papildināts)

Artūrs Virbulis 22.07.2012 - 17:47 Fernando Alonso uzvar un ironizē par politisko situāciju Eiropā (papildināts)
Foto: Reuters

raksts papildināts ar pēdējo rindkopu

Vācijas F1 lielās balvas izcīņā uzvaru šodien svinēja Fernando Alonso („Ferrari"), kurš startēja no pirmās pozīcijas un to citiem nodeva vien brīžos, kad devās boksos. Aiz viņa kā otrais finišēja Sebastians Fetels („Red Bull"), bet trešais Džensons Batons („McLaren").

Starts šoreiz norisinājās salīdzinoši mierīgs, tik vien kā sava „Ferrari" priekšu apskādēja Felipe Masa. Viņa komandas biedrs Alonso gan jau līdz ar pirmajiem metriem spēja atrauties no Fetela un Mihaela Šūmahera („Mercedes"), kuri pirmajos apļos viens ar otru pacīnījās, bet tad Šūmaheram nācās atpalikt.

Arī turpmākajā sacensību gaitā Šūmahera formula nespēja uzrādīt pienācīgu ātrumu, tādējādi jau sacensību pirmajā pusē viņš zaudēja pozīcijas Batonam un Raikonenam („Lotus"). Ja Raikonens līdz pat sacensību beigām nobrauca stabili ceturtajā pozīcijā, tad Batonam bija iespēja pacīnīties ne vien par otro vietu, bet pat uzvaru.

42. aplī Batons apdzina no boksiem izbraucošo Fetelu, un uzsāka Fernando Alonso pakaļdzīšanos. Britu pilots „Ferrari" līderim spēja pietuvoties līdz pat sekundes attālumam, tomēr līdz apdzīšanai viņš tā arī netika. Šīs cīņas ieguvējs bija Fetels, kurš pēc zaudētās pozīcijas Batonam bija motivācijas pilns to atgūt. Tas viņam arī priekšpēdējā aplī izdevās, tomēr šobrīd notiek diskusijas par to, vai šis manevrs, kura laikā Fetels izbrauca no trases bija legāls, vai nē.

Atgriežoties pie pārējiem braucējiem, jāsaka, ka lieliskas sacensības aizvadīja „Sauber" komanda, kas, startējot ārpus pirmā desmitnieka, spēja pakāpties uz piekto (Kamui Kobajaši) un sesto (Serhio Perezs) pozīciju. Ne tik veiksmīgi izgāja Šūmaheram, kurš ar atšķirīgo trīs pitstopu stratēģiju beigās ierindojās septītajā vietā.

Uzvarētājs Fernando Alonso pēc sacensībām atzina, ka „mēs varbūt nebijām paši ātrākie šodien, tomēr spējām savu pozīciju noturēt". Tāpat viņš ar nelielu humora piedevu izteicās par politisko situāciju Eiropā: „Es no politikas neko daudz nesaprotu, bet tā ir taisnība, ka situācija Spānijā šobrīd nav izcila. Tomēr tas, ka spāņu braucējs ar itāļu automašīnu, kuru izstrādājis grieķis, šeit uzvar, ir lieliski."

Pēc sacīkstēm tika lemts par Fetela 66. aplī veikto apdzīšanu, kā rezultātā sportistam tika piešķirts 20 sekunžu sods, atmetot viņu atpakaļ uz 5. pozīciju. Līdz ar to uz otro vietu pakāpās Batons, savukārt uz trešo - Kimi Raikonens.


Šādi noslēdzās sacīkstes. Plakāts no Facebook.com

Rezultāti:
1. Fernando Alonso, Ferrari, 67 apļi
2. Džensons Batons, McLaren, +6,9 sekundes
3. Kimi Raikonens, Lotus, +16,4 sekundes
4. Kamui Kobajaši, Sauber, +21,9 sekundes
5. Sebastians Fetels, Red Bull, +23,7 sekundes
6. Serhio Perezs, Sauber, +27,8 sekundes
7. Mihaels Šūmahers, Mercedes, +28,9 sekundes
8. Marks Vēbers, Red Bull, +46,9 sekundes
9. Niko Hilkenbergs, Force India, +48,1 sekundes
10. Niko Rosbergs, Mercedes, +48,8 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png