profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

VW WRC debitēs jau Sardīnijas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 17.07.2012 - 14:53 VW WRC debitēs jau Sardīnijas rallijā
Foto: worldrallyisfree.com

Pirms kāda laika VW komanda Somijā aizvadīja piecu dienu testu braucienus, kuros piedalījās gan Sebastjans Ožjē, gan Karloss Sainss. Testos tika izmēģināts gan jaunais ''VW Polo R WRC'', gan arī ''Škoda Fabia S2000''. Tieši ar pēdējo automašīnu mēs Somijas rallijā redzēsim Ožjē.


Foto: kkmotorsport.ota.fi

Pēc Somijas VW devās uz Vāciju, kur tika turpināts strādāt jau uz asfalta seguma. Testi notika pa tiem pašiem ceļiem, pa kuriem pagājušajā gadā testus aizvadīja ''Citroen'' vienība. Kā atzina komanda, tad, skatoties pēc laikiem, vismaz uz šo brīdi VW vēl piekāpjas ''Citroen''.

Arī Ožjē pēc testiem atzina, ka uz asfalta seguma mašīnai vēl nav tās jaudas, kādu gribētos. ''Varēja just, ka uz asfalta seguma mašīnai nebija jaudas, taču esmu pārliecināts, ka jau drīzumā komanda spēs atrisināt šo problēmu. Protams, ir arī vēl cietas lietas, pie kā jāstrādā,'' teica Ožjē.


Foto: Michael Grandemenge

Taču pēc šiem abiem testiem visi rallija fani saņēma iepriecinošu ziņu - VW, kas sākotnēji teica, ka ar jauno WRC modeli uz starta izies tikai nākamajā gadā, debitēs jau šī gada Sardīnijas WRC posmā. Tikai ar vienu piebildi - automašīna nebrauks ieskaitē un tās laikus vismaz oficiāli nevarēs salīdzināt ar pārējiem braucējiem.


Foto: Michael Grandemenge

''Mēs nevarēsim šajā rallijā braukt kā ''nulles'' ekipāža, taču izskatās, ka šajā posmā mēs brauksim tik un tā. FIA mums atļāva startēt, taču laikus mēs nevarēsim salīdzināt ar pārējiem,'' saka VW kompānijas mārketinga vadītājs. ''Nezinu visas nianses, taču biju vīlies, kad uzzināju, ka nevarēsim startēt kā ''nullīte''. Mūsu laiki netiks ņemti, taču tik un tā ceru, ka mēs spēsim salīdzināt savus laikus ar pārējiem braucējiem,'' saka Ožjē. 

VW testi Vācijā


Ožjē aizvada testus Somijā
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png