profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēbers ātrākais Silverstonā

Go4speed 08.07.2012 - 16:25 Vēbers ātrākais Silverstonā
Foto: Scanpix/Reuters

Lielbritānijas F1 lielās balvas izcīņā svētdien triumfēja Marks Vēbers ar "Red Bull" formulu, kas sacensību vadībā izvirzījās tikai pēdējos apļos pēc tam, kad strauji sāka dilt ilglaicīgā līdera Fernando Alonso ("Ferrari") riepas. Līdz ar to austrālietis sezonas kopvērtējumā pietuvojās spānim no "Ferrari" komandas.

Abi piloti ieņēma arī pirmās vietas sacensību sākumā, taču katrs bija izvēlējies savu riepu stratēģiju, kas noslēgumā izšķīra uzvarētāju, jo ar cietā sastāva riepām Vēbers bija krietni ātrāks par Alonso ar mīkstajām riepām.

Trešajā vietā finišēja Vēbera komandas biedrs Sebastians Fetels, kas aizvadīja salīdzinoši mierīgas sacensības un kopvērtējumā izvirzījās trešajā vietā. Turpat aiz goda pjedestāla finišēja arī otrā "Ferrari" mašīna ar Felipi Masu pie stūres, kas vienu brīdi pat spēja sasniegt trešo pozīciju, taču boksu apmeklējumu dēļ noslīdēja uz ceturto vietu.

Ļoti labu ātrumu Silverstonā uzrādīja abi "Lotus" piloti Kimi Raikonens un Romēns Grožāns, kas finišu sasniedza piektajā un sestajā vietā. Framcūzis sacensību sākumā bija spiests atrasties pēdējā vietā taču pakāpeniski 52 apļu laikā rāpās uz augšu.

Turpretī salīdzinoši neveiksmīgas sacensības sanāca Mihaelam Šūmaheram ("Mercedes"), kas startēja no trešās pozīcijas, bet finišā bija tikai septītais un ilgu laiku aiz sevis turēja vairākus ātrākus braucējus. Ne viss kā paredzēts izvērtās arī mājiniekam Luisam Hamiltonam ("Mclaren"), kurš'ieguva astoto vietu bez īpašām cerībām pakāpties augstāk, bet viņa komandas biedrs Džensons Batons spēja izcīnīt desmito vietu un vienu punktu kopvērtējumā. Devītais Lielbritānijā finišēja Bruno Senna ("Williams"), kuram izdevās aiz sevis noturēt ātrāko britu Batonu.

Kopvērtējumā situācija ir saasinājusies, jo Alonso Vēberam ir priekšā tikai 13 punktus, ko var sadeldēt vienā posmā. Turpretī Konstruktoru kausā "Red Bull" ir visiem tālu priekšā.
Nākamis posms ir Vācijas lielā balva, kas notiks pēc divām nedēļām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png