profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Saraustītā Lielbritānijas F1 kvalifikācijā uzvar Alonso

Go4speed 07.07.2012 - 17:42 Saraustītā Lielbritānijas F1 kvalifikācijā uzvar Alonso
Foto: Scanpix/AP

Pirmo reizi šajā sezonā uzvaru kvalifikācijā izcīnīja „Ferrari" braucējs Fernando Alonso, kas lietainos apstākļos apsteidza tuvāko sekotāju Marku Vēberu („Red Bull"). Lielbritānijas F1 pilotiem, komandām un arī skatītājiem sagādāja pamatīgas galvassāpes, jo, pēc „sausajiem" trešajiem treniņbraucieniem, kvalifikācijā pamatīgs lietus. Lija tik spēcīgi, ka tiesneši pieņēma lēmumu kvalifikāciju uz vairāk nekā stundu pārtraukt.

Pēc sesijas atsākšanas joprojām trasē bija pamatīgas peļķes, tomēr piloti spēja noturēties līkumos un uzstādīt apļa laikus. Vairāki līderi tikai ar pūlēm iekļuva pēdējā kvalifikācijas kārtā un arī daži palika ārpus pirmā desmitnieka, kā piemēram Niko Rosbergs („Mercedes") un Luiss Hamiltons („Mclaren").

Pēdējā kvalifikācijas daļā vietu sadalījums izšķīrās jau pēc kvalifikācijas laika beigām. Pēc abiem līderiem otrajā starta rindā stāvēs Mihaels Šūmahers („Mercedes") un Sebastians Fetels („Red Bull"). Tālāk uz starta stāsies Felipe Masa („Ferrari") un Kimi Raikonens („Lotus"). Ceturtajā starta rindā stāsies Pastors Maldonado („Williams") un Luiss Hamiltons („Mclaren"), bet pirmo desmitnieku noslēgs Niko Hulkenbergs („Force India") un Romēns Grožāns („Lotus").

Jāpiebilst, ka arī sacensībās meteorologi paredz lietu, līdz ar to Lielbritānijas lielā balva solās būt neprognozējama. Starts plānots 15:00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png