profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Chevrolet paziņo par aiziešanu no prestižā WTCC seriāla

Artūrs Virbulis 05.07.2012 - 15:27 Chevrolet paziņo par aiziešanu no prestižā WTCC seriāla
Foto: Chevrolet

Auto ražotājs „Chevrolet" vakar, 4. jūlijā, paziņoja par savu aiziešanu no „WTCC" autošosejas čempionāta šīs sezonas izskaņā. Kompānijas izplatītajā paziņojumā teikts, ka amerikāņu ražotājam turpmākajiem gadiem ir citas prioritātes.

Šāds solis ir pārsteigums, jo tieši „Chevrolet" ar Ivanu Milleru pie stūres izcīnījis pēdējo divu gadu čempiona titulus. Arī šogad amerikāņu ražotājs dominē „WTCC" seriālu, jo pēc pirmajiem septiņiem posmiem aizņem kopvērtējuma pirmo trijnieku. Līdz ar to sagaidāms, ka „Chevrolet" šogad izcīnīs trešo čempionāta titulu pēc kārtas.

„Pēc autosporta un mārketinga programmu stratēģiskas pārskatīšanas „Chevrolet" 2012. gada beigās pametīs salona automobiļu pasaules čempionātu," teikts vienkāršajā kompānijas paziņojumā. Ražotājs savus plānus tik laicīgi atklāj tādēļ, lai „Chevrolet" braucēji un sacīkšu partneris „RML" varētu sākt plānot savu nākotni.


„Chevrolet" dominance šogad nav apstrīdama. Foto: Chevrolet

Tomēr vēl piecos „WTCC" posmos zilie „Chevrolet Cruze" būs redzami uz starta, un šajos piecos posmos kompānija sev cer nodrošināt pienācīgas atvadas: „Mēs vēlamies savu darbību beigt pašā virsotnē." Var praktiski droši teikt, ka viņiem tas izdosies, jo, kā jau iepriekš minēts, pirmās trīs vietas šobrīd čempionātā ieņem „Chevrolet" braucēji Ivans Millers, Roberts Hafs un Alans Menū.

Amerikāņu ražotāja sporta nodaļas vadītājs Ēriks Nevē intervijā atklājis, ka nākotnē „Chevrolet" koncentrēsies uz citiem autosporta novirzieniem. Galvenās prioritātes tiks liktas uz ASV seriāliem kā „IndyCar", kā arī uz GT klases „Corvette" automobiļiem. Relīzes noslēgumā ražotājs apsola, ka „Chevrolet" arī turpmāk tiks pārstāvēts pasaules autosportā un daudzos sacīkšu seriālos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png