profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

DTM startā saduras desmit automobiļi, uzvarētāju noskaidro vien pēdējā līkumā (VIDEO)

Artūrs Virbulis 04.07.2012 - 08:36 DTM startā saduras desmit automobiļi, uzvarētāju noskaidro vien pēdējā līkumā (VIDEO)
Kadrs no pirmā līkuma. Foto: xpbimages

Aizvadītajā nedēļas nogalē „Norisringas" trasē Vācijā risinājās „DTM" autošosejas seriāla piektais posms, kas izvērtās patiešām notikumiem bagāts. Viss sākās ar slapjo laiku un apjomīgo starta avāriju, kurai sekoja pārsteigumiem bagātas sacensības, kas vainagojās ar Džeimija Grīna („Mercedes") uzvaras izcīnīšanu pēdējā apļa pēdējā līkumā.

Viss varēja gan izvērsties pavisam citādāk, ja čempionāta līderis Gerijs Pafets („Mercedes"), kurš startēja no pašas priekšas, pirmajā līkumā nebūtu ticis sagriezts pretēji braukšanas virzienam. Pēc šī incidenta viņam no pēdējās pozīcijas nācās cīnīties uz priekšu, kas viņam izdevās pavisam labi. Ar atšķirīgas stratēģijas palīdzību un, protams, ļoti labiem apļa laikiem Pafets beigās spēja aizcīnīties līdz ceturtajai pozīcijai.

Lai arī uzvaru piektajā posmā izcīnīja Grīns, lielas cerības savu pirmo „DTM" uzvaru izcīnīt bija bijušajai F1 zvaigznei Ralfam Šūmaheram („Mercedes"). Starta nekārtību laikā lielākais ieguvējs bija tieši Šūmahers, kurš, startējot no piektās vietas, pēc pirmā līkuma jau bija pirmais. Šādu pozīciju viņš ieņēma 17 apļus, līdz viņš viena līkuma izejā vairs nespēja paātrināties. Pēc mirkļa gan problēmas pazuda un viņš ceturtajā pozīcijā esošs varēja turpināt sacīkstes.


Šeit Šūmahers vēl pirms Tomčika un Špenglera. Foto: auto-motor-und-sport.de

Prieki par labo pozīciju gan ilga vien līdz 45. aplim, kad problēma atkal parādījās un šoreiz diemžēl uz palikšanu. Saprotot, ka nav jēgas mocīties, Ralfs ar komandu nolēma izstāties. „Žēl, sacīkstes man iesākās ļoti labi. Es biju vadībā, man bija labs ātrums, un arī šajos sarežģītājos apstākļos spēju noturēties priekšā. Diemžēl mums parādījās tehniska problēma, tādēļ nācās pāragri beigt sacīkstes. Droši vien kaut kas ar elektroniku, tas lietū var gadīties," savu izstāšanos komentē Ralfs Šūmahers.

Veiksmīgāks „DTM" piektais posms izdevās vēl vienam bijušajam F1 pilotam, Deividam Kulthārdam („Mercedes"), kurš klusi un nemanāmi no 14. pozīcijas 78 apļu laikā spēja pacelties līdz piektajai vietai, kas ir viņa „DTM" karjeras labākais rezultāts. „Tas ir mans labākais legālais rezultāts. Cik es zinu, tad es vienas sacīkstes beidzu kā ceturtais, tomēr pēc tam tiku diskvalificēts. Bija patīkami tik grūtos apstākļos izcīnīt tik labu rezultātu," par rezultātu priecājas Deivids Kulthārds.

Nākamais „DTM" ieskaites posms 19. augustā risināsies slavenajā „Nirburgringas" trasē, tomēr pirms tam 15. jūlijā Minhenes Olimpiskajā stadionā tiks aizvadīts šova posms. Zem piektā posma rezultātiem piedāvājam Jums iepazīties ar starta un finiša video, kuros redzama gan pamatīgā stumdīšanās startā, gan apdzīšanas manevrs pēdējā apļa pēdējā līkumā.

DTM piektā posma rezultāti:
1. Džeimijs Grīns, Mercedes AMG C-Coupe, 78 apļi
2. Martins Tomčiks, BMW M3 DTM, +0,6 sekundes
3. Bruno Špenglers, BMW M3 DTM, +2,3 sekundes
4. Gerijs Pafets, Mercedes AMG C-Coupe, +14,6 sekundes
5. Deivids Kulthārds, Mercedes AMG C-Coupe, +36,8 sekundes
6. Maiks Rokenfelers, Audi A5 DTM, +37,0 sekundes
7. Endijs Prio, BMW M3 DTM, +44,5 sekundes
8. Kristians Vietoris, Mercedes AMG C-Coupe, +46,2 sekundes
9. Roberts Vikens, Mercedes AMG C-Coupe, +49,2 sekundes
10. Dirks Verners, BMW M3 DTM, +49,3 sekundes

Video no starta:


Video no pēdējiem apļiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png